Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Μεθαμφεταμίνη σε γλυκά μοίραζε φιλανθρωπική οργάνωση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θανατηφόρες ποσότητες μεθαμφεταμίνης έκρυβαν γλυκά που μοίραζε μια φιλανθρωπική οργάνωση στη Νέα Ζηλανδία. Τα γλυκά με γεύση ανανά είχε δωρίσει στη οργάνωση ανώνυμος.

«Διενεργείται έρευνα», τόνισαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, διευκρινίζοντας πως θεωρούν την υπόθεση «προτεραιότητα, λαμβανομένου υπόψη του κινδύνου για το κοινό». Κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αντιληφθεί πως βρέθηκαν οι τεράστιες ποσότητες μεθαμφεταμίνης μέσα στα γλυκά.

Υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (New Zealand Drug Foundation) υπογράμμισε από την πλευρά της πως δείγμα που εξέτασε περιείχε περίπου 3 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης – η συνηθισμένη δόση είναι 10-15 μιλιγκράμ.

Το έδεσμα εξετάστηκε όταν πολίτης είπε πως αισθάνθηκε πολύ παράξενα αφού άρχισε να το καταναλώνει, ενώ διαπίστωσε πως είχε πικρή γεύση.

Η Σάρα Χελμ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, επέμεινε στο ότι η δόση στο γλυκό είναι 300 φορές μεγαλύτερη από αυτή που παίρνουν συνήθως οι χρήστες.

«Η κατάποση τόσο μεγάλης δόσης μεθαμφεταμίνης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο», προειδοποίησε η Χελμ, παροτρύνοντας όσους έλαβαν από τη φιλανθρωπική οργάνωση δέματα με τρόφιμα που περιέχουν τέτοια γλυκά να μην τα καταναλώσουν σε καμία περίπτωση.

Τα γλυκά δωρίστηκαν ανώνυμα, σύμφωνα με την Auckland City Mission, κι είχαν περιτύλιγμα γνωστής μάρκας.

Το διεγερτικό μεθαμφεταμίνη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως θωρακικοί πόνοι, ταχυκαρδία, παραλήρημα, απώλεια συνείδησης, σπασμούς κ.λπ., τόνισε το New Zealand Drug Foundation.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
24
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 10