Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής πήγε με το ποδήλατο στο μαιευτήριο για να γεννήσει

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής πήγε με το ποδήλατο στο μαιευτήριο για να γεννήσει
facebook.com - JulieAnneGenter

Μία βουλευτής από τη Νέα Ζηλανδία, η Τζούλι Αν Γκέντερ, αποφάσισε να πάει στο μαιευτήριο για να γεννήσει κάνοντας ποδήλατο! Μάλιστα, η μητέρα βρισκόταν ήδη σε διαδικασία τοκετού όταν αποφάσισε να κάνει ποδήλατο για να φτάσει στην κλινική. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC, η γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία γέννησε μόλις μια ώρα αργότερα… Η Γκέντερ έγραψε στο Facebook μετά τη γέννα: «Πράγματι δεν σκόπευα να πάω με το ποδήλατο έχοντας μπει σε διαδικασία τοκετού, αλλά τελικά έτσι έγινε», ενώ δημοσίευσε και σχετικές φωτογραφίες.

Η ίδια είναι εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων για θέματα Μεταφορών. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που πήγε στο μαιευτήριο με ποδήλατο, το είχε κάνει ξανά πριν από τρία χρόνια όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Γυναικείων Θεμάτων και είχε πάει με το ποδήλατο στο μαιευτήριο για να γεννήσει το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι.

 

Η 41χρονη πολιτικός, η οποία έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, είναι γνωστή υπέρμαχος της ποδηλασίας. Όπως είπε η ίδια, οι συσπάσεις της «δεν ήταν τόσο συχνές» όταν αποφάσισαν μαζί με τον σύζυγό της να πάνε στο μαιευτήριο με το ποδήλατο.

Η πρώτη εν ενεργεία βουλευτής που έγινε μητέρα στη Νέα Ζηλανδία ήταν το 1970, ενώ το 1983 μια άλλη βουλευτής έγινε η πρώτη που θήλασε μέσα στην αίθουσα της βουλής. Τον Ιούνιο του 2018 η Τζασίντα Άρντερν έγινε η δεύτερη εν ενεργεία πρωθυπουργός χώρας που απέκτησε παιδί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις