Κόσμος

Νεαρή πρόσφυγας σαρώνει στην πασαρέλα! video

Το όνειρό της έκανε πραγματικότητα η νεαρή πρόσφυγας Σαφίκα Κίας (Shafiqah Kias), η οποία, με τη βοήθεια όλων όσοι τη στήριξαν μέσω της crowdfunding καμπάνιας της, κατάφερε να παρουσιάσει την πρώτη της κολεξιόν μόδας με τίτλο «FLAME» (φλόγα).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, με τη Σάφι -όπως τη φωνάζουν η οικογένεια και οι φίλοι της- να παρουσιάζει τις δημιουργίες της, υπό το χειροκρότημα όλων όσοι έδωσαν το «παρών» σε αυτό το διαφορετικό κάλεσμα, μεταξύ αυτών και άνθρωποι από την πατρίδα της, το Αφγανιστάν.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγες ώρες μετά την επίδειξη μόδας, η Σάφι δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της που είδε τα ρούχα, τα οποία με τόση αγάπη και ζήλο σχεδίαζε όλο το προηγούμενο διάστημα, να παίρνουν «σάρκα και οστά» και να παρουσιάζονται στο κοινό. «Ήταν μία πολύ όμορφη στιγμή, που μου δίνει θάρρος να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως ανυπομονεί για τα επόμενα βήματά της.

Η Σάφι, όπως είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επέλεξε να δώσει το όνομα «FLAME» στη συλλογή της ορμώμενη από τη δική της φλόγα για δημιουργία, τη φλόγα που «κουβαλάει ο καθένας από εμάς μέσα του» και τον ωθεί να κάνει κάτι που το θέλει πολύ. Μάλιστα, σε κάθε ένα από τα γράμματα του αγγλικού όρου τής …φλόγας κρύβεται κι ένα στοιχείο από τη συλλογή της: Θηλυκή (Feminine), γεμάτη αγάπη (Loving), καλλιτεχνική (Artistic), μοντέρνα (Modern) και …σικάτη (Elegant).

Από μικρή έμαθε να ράβει στο πλάι της μητέρας της και χρησιμοποίησε αυτή τη δεξιότητά της όταν πρόσφυγας στο Ιράν χρειάστηκε να εργαστεί για να επιβιώσει. Σήμερα, βάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και λέει πως μια μέρα θα ήθελε να σχεδιάσει ένα brand για τη σύγχρονη γυναίκα του κόσμου!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα