Κόσμος

Νέες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Τα αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο διεθνή συνασπισμό πραγματοποίησαν κατά τις τελευταίες δύο ημέρες άλλες 13 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων και στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κοινή στρατιωτική διοίκηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Συρία, πέντε από τις επιδρομές των μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών έγιναν κοντά στην πόλη Κομπάνι όπου επλήγησαν θέσεις μάχης και μια περιοχή ανασυγκρότησης, ενώ μια άλλη έγινε κοντά στο Αλ Χασάκα, όπου χτυπήθηκαν αντλίες αργού πετρελαίου.

Στο Ιράκ οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν κοντά στις πόλεις Αλ Ρούτμπα, Ταλ Αφάρ, Κιρκούκ, Φαλούτζα, Αλ Άσαντ και Σίντζαρ, όπου καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους, ένα σημείο ελέγχου και οχήματα που ανήκουν στους τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν ανακηρύξει ένα «χαλιφάτο» στις περιοχές που ελέγχουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας