Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέες απειλές Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Νέες απειλές Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο
Φωτογραφία αρχείου

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Χουλουσί Ακάρ εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε νέες δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έκανε αναφορά και στη “γαλάζια πατρίδα”, το δόγμα, δηλαδή, της Άγκυρας ότι δεν θα αφήνει κανέναν να κάνει οτιδήποτε στη θάλασσα χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί και να συμφωνήσει η ίδια.

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας έρχεται μετά τις δηλώσεις που έχει κάνει πριν από δύο εβδομάδες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι “δεν θα επιτρέψουμε με τετελεσμένα να καταπατηθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων που είναι από τους κύριους δικαιούχους των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου”.

Ο “σουλτάνος” είχε προσθέσει πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο.

“Όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί τα κύρια δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και όσο συνεχίζει την επιθετική της πολιτική τόσο θα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα”, είχε πει, κατά την σύνοδο κορυφής του G20 στο Μπουένος Άιρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις