Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέες απειλές από Σαλβίνι! Ζητά άμεσα εκλογές και όχι νέα συγκυβέρνηση

Νέες απειλές από Σαλβίνι! Ζητά άμεσα εκλογές και όχι νέα συγκυβέρνηση
photo Reuters

Ο Ματέο Σαλβίνι όχι μόνο θέλει να ρίξει την κυβέρνηση συνασπισμού αλλά δεν θέλει και να υπάρξει άλλη.

Ο επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ελπίζει πως με τις νέες εκλογές που θα προκηρυχθούν θα γίνει αυτός ο νέος ηγέτης της Ιταλίας. Στο μεταξύ οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στην ιταλική Γερουσία θα συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να ορίσουν μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ανέφερε σήμερα το γραφείο Τύπου της άνω βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου.

Η Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, αλλά πρόσκειται στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Σε δηλώσεις του ο Σαλβίνι είπε πως όποια προσπάθεια για την εγκαθίδρυση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα ήταν απαράδεκτη και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για τη διεξαγωγή νέων εκλογών το ταχύτερο δυνατό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση ότι ο συνασπισμός της Λέγκας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατέρρευσε, ο Σαλβίνι προειδοποίησε να μην γίνουν οποιοιδήποτε ελιγμοί που θα εμπόδιζαν μια επιστροφή στις κάλπες.

«Ελπίζω ότι κανένας δεν σκέπτεται να ξεγελάσει τους Ιταλούς, να κερδίσει χρόνο και να εφεύρει μια κυβέρνηση που θα είναι δημοκρατικά απαράδεκτη”, τόνισε χαρακτηριστικά και αυτό γιατί όπως ανέφερε άκουσε “παρόμοιες προσεγγίσεις” για συγκυβέρνηση ανάμεσα στο Κίνημα Πέντε Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις