Κόσμος

Νέες κατολισθήσεις στην Κίνα – 67 αγνοούμενοι

Δεν έχει τέλος η καταστροφή στη νοτιοδυτική Κίνα. Μετά την τραγωδία με τους περισσότερους απο 1.200 νεκρούς, νέες κατολισθήσεις προκάλεσαν και πάλι χάος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 67 άνθρωποι αγοούνται μετά από νέες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική Κίνα κόβοντας δρόμους, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην επαρχία Γιουνάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην πόλη Πουλάντι, μία ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Βιρμανία, για να αναζητήσουν τους 67 αγνοούμενους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

Αυτές οι κατολισθήσεις είναι η συνέχεια των κατολισθήσεων που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 1.200 ανθρώπων στις 7 Αυγούστου στην επαρχία Γκανσού, ενώ ακόμα 457 άνθρωποι αγνοούνται στην επαρχία Ζούκου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

 Η Κίνα αντιμετωπίζει φέτος τις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας, κυρίως στο νότιο και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι, χωρις να υπολογίζονται οι αγνοούμενοι της Ζούκου, έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται, ενώ περίπου 12 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε και τότε το Ιράν δεν υπάρχει πλέον
Η νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του δεξαμενόπλοιου M/T Kiku, το οποίο κινούνταν στα Στενά του Ορμούζ
Ντόναλντ Τραμπ