Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή

Νέα επίθεση εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ την ώρα που η χώρα του κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Μάλιστα ο Ακάρ έκανε λόγο για προκλητικές ενέργειες από την Ελλάδα και ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή.

«Η Ελλαδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας οτι «σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας».

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας είπε οτι «η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας».

Την ίδια στιγμή δηλώνει πως είναι υπέρ του διαλόγου την ώρα που αυξάνονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο σημειώνοντας οτι «δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε ‘ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο’».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις