Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέες προκλήσεις από Τσαβούσογλου! “Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο”

Νέες προκλήσεις από Τσαβούσογλου! “Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο”
photo αρχείου intime

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει πως θα ανοίξουν την Αμμόχωστο.

Ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο CNN Turk και σε σχετική ερώτηση απάντησε πως: «Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο. Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία απειλεί πως θα ανοίξει την σφραγισμένη Αμμόχωστο καθώς τον Ιούνιο σχετικές δηλώσεις είχε κάνει ο “υπουργός εξωτερικών” του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.

Συγκεκριμένα είχε τονίσει πως “ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια”, ενώ είχε κάνει γνωστό πως στην Αμμόχωστο θα έμπαινε ομάδα ειδικών, η οποία θα έκανε “επιστημονική” καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων, ακίνητων και μη.

Να θυμίσουμε πως η Αμμόχωστος έχει κηρυχθεί “ πόλη προς επιστροφή” και έπρεπε να είχε επιστραφεί στου νόμιμους κατοίκους καθώς και να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των νόμιμων ιδιοκτητών, σύμφωνα με την αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις