Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νέες προκλήσεις Ερντογάν! Όσο με λένε δικτάτορα, θα τους λέω φασίστες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Χειμαρρώδης συνέντευξη Ερντογάν, δεν ανακαλεί καμία από τις ύβρεις του
– “Δεν αφήνετε την υπουργό μου, να πάει στο Ρότερνταμ – Βάζετε τα σκυλιά σας να δαγκώνουν τους πολίτες μου”
– “Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος” δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος

Μιλώντας για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε “Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα όμως ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί. Μην το πάρετε προσωπικά αλλά θα τους αποκαλώ φασίστες όσο αποκαλούν τον Ερντογάν δικτάτορα.”

Αυτή είναι η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν, στην Dogan TV. Ο Τούρκος πρόεδρος στράφηκε και κατά του Γερμανού ομολόγου του. “Ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ έκανε μια δήλωση στοχοποιώντας με, παρότι είμαστε καλοί φίλοι. Την αποδοκιμάζω. Εύχομαι να μην είχε κάνει τέτοια δήλωση” σημείωσε ο Ερντογάν.

Ο Βάλτερ Σταϊνμάιερ, είχε σημειώσει στην ομιλία του, πως ο Ερντογάν ρίσκαρε να καταστρέψει όσα έχουν επιτευχθεί στη χώρα του τα τελευταία χρόνια αλλά και να κόψει τις σχέσεις με τους συμμάχους του”. “Ο τρόπος που κοιτάμε προς την Τουρκία, χαρακτηρίζεται από ανησυχία πως ό,τι έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια και δεκαετίες, καταρρέει” τόνισε ο Σταϊνμάιερ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του την Τετάρτη.

“Πρόεδρε Ερντογάν, θέτετε σε κίνδυνο, όλα όσα εσείς, μαζί με άλλους έχετε χτίσει”.

Ο Ερντογάν σημείωσε ακόμα πως δεν έχει καμία διάθεση να επισκεφθεί την Γερμανία πριν το τουρκικό δημοψήφισμα, ενώ σχετικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε περί ναζί για Γερμανούς και Ολλανδούς, υπογράμμισε “Δεν επιτρέπεις στην υπουργό μου να πάει στο Ρότερνταμ και βάζεις τα σκυλιά σου να δαγκώνουν τους πολίτες μου; Που είναι το διεθνές δίκαιο; Και μετά ενοχλήσε όταν μιλάμε για ναζισμό;” αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει ακόμα πως οι ευρωπαϊκές χώρες, ίσως εκπλαγούν με το αποτέλεσμα του τουρικού δημοψηφίσματος στις 16 του Απρίλη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε