Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέες ταραχές στην Λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική Όχθη – Δεκάδες χιλιάδες στην κηδεία των 60 Παλαιστινίων

Νέες ταραχές στην Λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική Όχθη – Δεκάδες χιλιάδες στην κηδεία των 60 Παλαιστινίων

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις “συγκλονίζουν” την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη μια μέρα μετά την σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων από τις Ισραηλινές δυνάμεις. Δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν στην κηδεία των 60 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους.

Οι κηδείες των Παλαιστινίων εξελίχτηκαν σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των δολοφονιών από τον Ισραηλινό στρατό, με δεκάδες άτομα και σήμερα να έχουν τραυματιστεί.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται κατά μήκος του τείχους, πετώντας πέτρες προς τους στρατιώτες. Νέες ταραχές “πυροδοτούνται” στην πολύπαθη περιοχή, αφού η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για τους νεκρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μικρά παιδιά.

Το ένα αναγνωρίστηκε από το υπουργείο Υγείας. Την έλεγαν Λέιλα αλ Γαντούρ. Ήταν μόλις οκτώ μηνών βρέφος. Εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Διαδηλώσεις και στην Δυτική Όχθη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ωστόσο υπάρχουν και στην Δυτική Όχθη, όπου και εκεί υπάρχουν ταραχές με 45 άτομα να είναι τραυματίες 45 άτομα.

Οι 12 από αυτούς τραυματίστηκαν από σφαίρες Ισραηλινών και ακόμα 33 από την εισπνοή δακρυγόνων.

H Λέιλα αλ Γαντούρ, τυλιγμένη με την σημαία της Παλαιστίνης

Η μικρή Λέιλα και η οικογένειά της δεν ήταν στα επεισόδια. Ήταν μέσα σε μια σκηνή με την οικογένειά της. Άλλα στα μάτια των Ισραηλινών στρατιωτών φαίνεται πως όλοι οι Παλαιστίνοι είναι τρομοκράτες. Και γι’ αυτό, όπως καταγγέλεται, έριξαν δακρυγόνα και μέσα στις τέντες όπου βρίσκονταν οικογένειες, ιατρικό προσωπικό και τραυματίες. Και το ήξεραν πως εκεί βρίσκονταν άμαχοι. Άοπλοι. Το drone που σήκωσαν για να ρίξει δακρυγόνα στο πλήθος, έριξε και στις σκηνές αυτές. Και σκότωσε τη Λέιλα…

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις