Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νεκροί 26 πυροσβέστες από πυρκαγιά στην Κίνα – Η αλλαγή του αέρα προκάλεσε την τραγωδία

Νεκροί 26 πυροσβέστες από πυρκαγιά στην Κίνα – Η αλλαγή του αέρα προκάλεσε την τραγωδία
photo αρχειο Reuters

Τουλάχιστον 26 πυροσβέστες βρήκαν τον θάνατο στην Κίνα σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορεινή ζώνη στην νοτιοδυτική πλευρά της χώρας.

Η πυρκαγιά ήταν τόσο μεγάλη που σχεδόν 400 πυροσβέστες εστάλησαν την Κυριακή για να την αντιμετωπίσουν, καθώς είχε εκδηλωθεί σε ύψους περίπου 4.000 μέτρων στο Μούλι της επαρχεία Σετσουάν στην Κίνα.

Οι αρχές στην Κίνα έχασαν χθες το απόγευμα την επαφή με 30 πυροσβέστες, όταν μια ξαφνική αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου, προκάλεσε «μια γιγάντια πύρινη σφαίρα», σύμφωνα με το υπουργείο. Οι διασώστες που πήγαν στο σημείο περισυνέλεξαν 26 πτώματα ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν άλλα 4, φτάνοντας τον αριθμό σε 30.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι  τοπικές αρχές είχαν αποστείλει 689 άτομα για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 6 μμ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε δύσβατη ορεινή περιοχή, σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Έχει επίσης ξεκινήσει η αναγνώριση των νεκρών από τους οικείους τους.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις