Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

«Νεκρώνουν» οι πτήσεις στην Ινδία λόγω κορονοϊού

«Νεκρώνουν» οι πτήσεις στην Ινδία λόγω κορονοϊού

Την απόφαση να «καθηλώσει» όλες τις πτήσεις εσωτερικού σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοίνωσε η Ινδία. Το μέτρο θα ισχύσει από το βράδυ της Τρίτης.

«Οι εμπορικές πτήσεις εσωτερικού θα σταματήσουν τις 23:59 στις 24/3/2020» ανακοίνωσε μέσω twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ινδίας.

Μάλιστα, κάλεσε τις αεροπορικές εταιρίες να προγραμματίσουν τις πτήσεις τους έτσι ώστε να έχουν προσγειωθεί στους προορισμούς τους πριν από τις 23:59 το βράδυ της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Ινδία έχει απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από το εξωτερικό, από την περασμένη Πέμπτη και για μια εβδομάδα.

Οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες είχαν καταγράψει 144 εκατ. επιβάτες τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όπως τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχισυντάκτης του Bangalore Aviation, «ο ινδικός αεροπορικός τομέας έχει αποδεκατισθεί από την κατάσταση αυτή, όπως ακριβώς και στον υπόλοιπο κόσμο».

Επίσης, η Ινδία έχει ανακοινώσει απαγόρευση συναθροίσεων, καθώς η χώρα μετρά οκτώ θανάτους και 425 κρούσματα από τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας Maruti Suzuki India, αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Mahindra & Mahindra, Mercedes-Benz και Fiat Chrysler Automobiles (FCA), όπως επίσης και η Hyundai Motor Co δήλωσαν ότι θα σταματήσουν την παραγωγή οχημάτων στη χώρα, εξαιτίας της εξάπλωσης των κρουσμάτων της COVID-19.

H εξέλιξη αυτή καταγράφεται μετά την κίνηση των βιομηχανιών παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Μεξικό για το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι θάνατοι από την εξάπλωση του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν τους 13.000.

Με πληροφορίες rt.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις