Κόσμος

Νεκρός 15χρονος από κεραυνό στην Αυστραλία!

Στη γνωστή παραλία One Mile του Newcastle 15χρονος έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια σέρφινγκ στην παραλία που έκανε ο νεαρός με φίλους του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από κεραυνό, επίσης, χτυπήθηκε και μια 40χρονη γυναίκα στο σπίτι της, το οποίο υπέστη και ζημιές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτειακής Υπηρεσίας Διάσωσης εκατοντάδες άτομα τηλεφώνησαν για βοήθεια, ενώ περισσότερα 15.000 σπίτια στο Σίδνεϊ και σε άλλες περιοχές της Πολιτείας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο μεταξύ, πυρκαγιές που ξέσπασαν από κεραυνούς στη Νέα Νότια Ουαλία, έπληξαν, μεταξύ άλλων, την περιοχή των Blue Mountains, όπου πριν έναν χρόνο είχαν καταστραφεί 200 σπίτια από παρόμοια πυρκαγιά. Από τις νέες πυρκαγιές κάηκε ένα σπίτι και έπαθαν ζημιές τέσσερα. Σήμερα η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και τα σωστικά συνεργεία της Πολιτείας έκαναν πολλές προσπάθειες να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο τις πυρκαγιές αλλά και τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά προάστια του Σίδνεϊ, λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές, ξεριζώνοντας δένδρα και παρασέρνοντας τις σκεπές αρκετών σπιτιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να υποπέσει σε τέτοιο λάθος – Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράσει F35, εύχομαι η Αμερική να κρατήσει το λόγο της
«Με τον κύριο Μητσοτάκη, τα προβλήματα του Αιγαίου, είναι ένα θέμα που συμφωνούμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε. Η επίλυση τέτοιων ζητημάτων είναι πρωτίστως θέμα ηγετών. Πράγμα για το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος»
Μητσοτάκης και Ερντογάν 7
Καύσωνας στη Γαλλία: Νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, 78.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη
Αυτό το κύμα έντονης ζέστης είναι το τρίτο κατά σειρά σε λιγότερο από δύο μήνες έπειτα από εκείνο, εξαιρετικά πρώιμο, στα τέλη Μαΐου, το οποίο ακολούθησε ένα επεισόδιο καύσωνα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου
FILE PHOTO: A person sunbathes next to the Trocadero Fountains by the Eiffel Tower during high temperatures amid a heatwave in Paris, France, June 27, 2026. REUTERS/Tom Nicholson/File Photo