Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Νεκρός ο αρχηγός των τζιχαντιστών; Είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος στον κόσμο

Νεκρός ο αρχηγός των τζιχαντιστών; Είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος στον κόσμο

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό και σύμφωνα με την συριακή κρατική τηλεόραση είναι νεκρός. Ο Αμπουμπάκρ αλ-Μπαγκντάντι ο αρχηγός των Τζιχαντιστών και ο νούμερο ένα καταζητούμενος στον κόσμο φέρεται να έχει πεθάνει.

 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο Αμπουμπάκρ αλ-Μπαγκντάντι έπεσε νεκρός στη Ράκα. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια είδηση κάνει το γύρο του κόσμου… 

Το Raqqa24 ανέφερε ότι χθες (10.06.2017) έγινε μία επιδρομή από κυβερνητικά αεροσκάφη στη Ράκα, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άτομα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει αν μεταξύ αυτών ήταν και ο ηγέτης των τζιχαντιστών.

Εισχωρούν οι Κούρδοι του SDF

Επτά μήνες αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση εξόντωσης των τζιχαντιστών οι SDF μπήκαν αυτήν την εβδομάδα για πρώτη φορά  στην Συρία, από τα ανατολικά προάστια. Σήμερα (11.06.2017), διείσδυσαν και από τα δυτικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οι SDF κατέλαβαν το δυτικό τμήμα της συνοικίας Αλ Σαμπαχίγια και ενισχύουν τις θέσεις τους” είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. “Στη συνέχεια προωθήθηκαν προς τη γειτονική συνοικία Αλ Ρουμανίγια, λίγο βορειότερα, όπου συγκρούονται με το ΙΚ”, πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή τους οι SDF ανέφεραν ότι εξαπέλυσαν επίθεση στην Αλ Ρουμανίγια και ότι σημειώθηκαν “σφοδρές μάχες” στην περιοχή αυτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε