Κόσμος

Νέο μήνυμα της Ελισάβετ: Το Πάσχα δεν ακυρώνεται

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βασίλισσα Ελισάβετ διαμήνυσε σήμερα ότι ο νέος κορονοϊός «δεν θα μας καταβάλλει», στο δεύτερο μήνυμά της προς το έθνος μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Η 93χρονη μονάρχης, που είναι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, τόνισε ότι «το Πάσχα δεν ακυρώνεται», σε αυτό το πρώτο διάγγελμά της για την ιερή γιορτή της χριστιανοσύνης.

«Φέτος, το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς από εμάς, αλλά μένοντας χωριστά, κρατάμε τους άλλους ασφαλείς. Όμως το Πάσχα δεν ακυρώνεται· μάλιστα, χρειαζόμαστε το Πάσχα όσο ποτέ άλλοτε», τόνισε.

Την περασμένη Κυριακή η βασίλισσα απηύθυνε μόλις το πέμπτο τηλεοπτικό διάγγελμά της στο διάστημα της 68χρονης βασιλείας της, για να τονίσει ότι αν οι Βρετανοί διατηρήσουν την αποφασιστικότητά τους εν μέσω της αυτοαπομόνωσης και των μέτρων καραντίνας, θα νικήσουν την πανδημία της Covid-19. Με την ευκαιρία εκείνη, αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως τώρα επικαλέστηκε το αναστάσιμο μήνυμα για να ενισχύσει τα λεγόμενά της.

click4more: Βρετανία: Σε απόσταση αναπνοής από τις 10.000 οι θάνατοι από κορονοϊό

«Η διαπίστωση ότι ο Χριστός είχε αναστηθεί κατά την πρώτη ημέρα του Πάσχα έδωσε στους μαθητές του νέα ελπίδα και καινούριο σκοπό και όλοι μας μπορούμε να αναθαρρήσουμε από αυτό» πρόσθεσε, στο ηχογραφημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Ξέρουμε ότι ο κορονοϊός δεν θα μας νικήσει. Όσο σκοτεινός κι αν είναι ο θάνατος, ιδίως για εκείνους που θρηνούν, το φως και η ζωή είναι μεγαλύτερα», είπε.

Κατά παράδοση, κάθε Πάσχα η βασίλισσα κα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολουθούν τη λειτουργία στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου διαμένει με τον 98χρονο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο. Φέτος όμως η λειτουργία δεν θα τελεστεί, λόγω των μέτρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Ο αμερικανικός στρατός ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για πιθανή επανέναρξη μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεων στο Ιράν
Οι πανηγυρισμοί της Τεχεράνης για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ενδέχεται να ωθήσουν τον Τραμπ να επιστρέψει στην επιλογή του πολέμου
REUTERS
Ο Πάπας Λέων υποδέχθηκε τον Μπομπ Ντίλαν στο Βατικανό – Η ανταλλαγή δώρων και η κουκούλα που δεν αποχωρίστηκε ο τραγουδοποιός
Ο πάπας Λέων έδωσε στον Μπομπ Ντίλαν ένα ροζάριο, σύμφωνα με το Vatican News, ενώ ο  85χρονος τραγουδοποιός του χάρισε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Chronicles - Volume One»
Ο πάπας Λέων και ο Μπομπ Ντίλαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπό πίεση μετά την ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές – Ρεπουμπλικάνοι ζητούν αλλαγές στον Λευκό Οίκο
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο έμπειρος Ρεπουμπλικανός πολιτικός σύμβουλος Τζον Φίχερι, ο οποίος περιέγραψε το εκλογικό αποτέλεσμα ως «τεράστια καταστροφή» για τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ