Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέο μέτωπο! Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ αν χαρακτηρίσουν τρομοκράτες τους Φρουρούς της Επανάστασης

Ιράν ΗΠΑ Φρουροί της Επανάστασης
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Αν σε κάτι έχει πραγματικά ταλέντο ως πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι στο να ανοίγει μέτωπα. Μετά την Τουρκία και τη Βόρεια Κορέα, σειρά παίρνει το Ιράν. Και τώρα, η Τεχεράνη απειλεί τις ΗΠΑ!

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» διαμηνύει το Ιράν. Είναι η αντίδραση της Τεχεράνης στην πρόθεση των ΗΠΑ και του Τραμπ θα συμπεριλάβουν στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις τους “Φρουρούς της Επανάστασης”, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Ό,τι κι αν κάνουν, θα πάρουμε ανάλογα μέτρα» ήταν η ξεκάθαρη απειλή από την Τεχεράνη. Αυτό δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιάτι, κορυφαίος σύμβουλος του Ανώτατου Θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, μεταδίδει το πρακτορείο ISNA.

«Οι Αμερικανοί είναι… πολύ μικροί για να μπορέσουν να βλάψουν τους Φρουρούς της Επανάστασης», τόνισε ο σύμβουλος του Χαμενεΐ.

Οι ΗΠΑ θα συναχθούν με το Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράν διεμήνυσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνταχθούν με τους τρομοκράτες αν χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση.

«Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ευγνώμων στους Φρουρούς της Επανάστασης για τη μάχη τους εναντίον των τρομοκρατών, κυρίως εναντίον του Νταές (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο Μοχαμάντ Μπαγκέρ Νομπάχτ εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης.

«Οπότε παίρνοντας θέση εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης και χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκρατική οργάνωση, οι Αμερικανοί θα συνταχθούν με τους τρομοκράτες», πρόσθεσε.

Ο παράγοντας Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να χαρακτηρίσει τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, τρομοκρατική οργάνωση, στο πλαίσιο της νέας, πιο σκληρής πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα.

Τυχόν αμερικανικές κυρώσεις εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης θα επηρεάσουν τις συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία. Εκεί Τεχεράνη και Ουάσινγκτον στηρίζουν διαφορετικές πλευρές, οι οποίες όμως πολεμούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Τζαφαρί δήλωσε την Κυριακή ότι, αν οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού «θα θεωρεί ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ίδιος με το Ισλαμικό Κράτος».

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις