Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέο ντοκουμέντο βίας: Αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ άνδρα που έχει παραδοθεί! (VIDEO)

Νέο ντοκουμέντο βίας: Αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ άνδρα που έχει παραδοθεί! (VIDEO)

Ακόμη ένα ντοκουμέντο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Ακόμη ένας θάνατος από πυρά αστυνομικού. Το νέο video που κάνει το γύρο του κόσμου προκαλεί ανατριχίλα: δυο αστυνομικοί πυροβολούν έναν άνδρα που έχει ήδη παραδοθεί.

Αυτή τη φορά, το θύμα δεν ήταν αφροαμερικανός αλλά λευκός. Στο video φαίνεται ξεκάθαρα πως το θύμα, ο 41χρονος Γκίλμπερτ Φλόρερ έχει σηκώσει τα χέρια του ψηλά, σαν να παραδίδεται. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σπίτι του θύματος στο Τέξας για να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό οικογενειακής βίας, τον πυροβολούν σχεδόν εξ’ επαφής!

Το video τράβηξε ένας περαστικός και δεν άργησε να φτάσει στα τοπικά ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας Μπέξαρ στο Τέξας υποστήριξε ότι ο Φλόρες ήταν οπλισμένος. Αλλά ποτέ δεν είπαν τι είδους οπλισμό είχε ούτε και πως επρόκειτο να τον χρησιμοποιήσει, αφού είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο άνδρες από το γραφείο του Σερίφη προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά όταν ο Φλόρες αντιστάθηκε, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν teaser αλλά όταν και αυτή η προσπάθεια απέτυχε, έβγαλαν τα όπλα τους. Και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ ενώ ήταν σε θέση… παράδοσης.

Στο video έχει καταγραφεί ότι ο 41χρονος στέκεται ακίνητος με τα χέρια ψηλά λίγο πριν δεχτεί τους πυροβολισμούς και πέσει στο έδαφος νεκρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερο video από το περιστατικό.
Στο υπάρχον υλικό δεν έχει καταγραφεί ο διάλογος ανάμεσα στους αστυνομικούς και το θύμα. Αλλά είναι σαφές πως ο 41χρονος είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια του όταν οι αστυνομικοί έστρεψαν τα όπλα τους προς το μέρος του.

Οι δυο αστυνομικοί ήταν περισσότερα από 10 χρόνια στο Σώμα και ήδη τέθηκαν σε αργία.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε