Κόσμος

Νέο σκάνδαλο για Τραμπ – “Μοίρασε” 24 απόρρητα κρατικά έγγραφα

Νέος "πονοκέφαλος" για τον Τραμπ. Αποκάλυψη για διαρροή 24 εγγράφων διαβαθμισμένης ασφάλειας. Μπλεγμένοι στην υπόθεση και η Ιβάνκα Τραμπ με τον Τζάρεντ Κούσνερ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άλλο ένα σκάνδαλο φαίνεται πως “κλονίζει” την κυβέρνηση Τραμπ, αφού μια υπάλληλος του Λευκού Οίκου υποστηρίζει αγνόησε τους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας και παραχώρησε διαβαθμίσεις ασφαλείας σε περισσότερους από 24 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του προέδρου, Ιβάνκα, και του συζύγου της, Τζάρεντ Κούσνερ.

Η Τρίσια Νιούμπολντ, σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε την Δευτέρα σε μια Επιτροπή του Κογκρέσου που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ότι σε αυτούς τους ανθρώπους οι υπηρεσίες είχαν αρνηθεί αρχικά να παράσχουν πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα για διάφορους λόγους: επειδή εκφράζονταν ανησυχίες ότι μπορεί να επηρεάζονταν από ξένες κυβερνήσεις, ότι υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων, λόγω αμφισβητίσημης ή εγκληματικής συμπεριφοράς, οικονομικών προβλημάτων ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τη Νιούμπολντ, ο πρώην προσωπικός διευθυντής ασφαλείας του Τραμπ, Καρλ Κλάιν, ανέτρεψε ο ίδιος τις αποφάσεις υπαλλήλων καριέρας στην περίπτωση δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Οι ισχυρισμοί της Νιούμπολντ περιλαμβάνονται σε μια επιστολή που έστειλε σήμερα στον Λευκό Οίκο ο Ελάιτζα Κάμινγκς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Όπως ανέφερε ο Δημοκρατικός βουλευτής, σκοπεύει να κλητεύσει τον Κλάιν και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εκδώσει και άλλες κλητεύσεις, αν ο Λευκός Οίκος δεν παράσχει τα έγγραφα που του έχουν ζητηθεί από το Κογκρέσο.

Στην επιστολή του ο Κάμινγκς αναφέρεται σε τρεις “υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου”, χωρίς να τους κατονομάζει, για τις περιπτώσεις των οποίων μίλησε η Νιούμπολντ στην Επιτροπή. Δύο πηγές που έχουν γνώση των πληροφοριών που έλαβε η Επιτροπή είπαν ότι οι δύο από τους τρεις είναι η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο σύζυγός της.

Η Νιούμπολντ φέρεται να είπε ότι, μαζί με άλλους αξιωματούχους, απέρριψε δεκάδες αιτήματα για χορήγηση άδειας απορρήτων, τα οποία στη συνέχεια όμως εγκρίθηκαν. Οι αποφάσεις αυτές δεν εξυπηρετούσαν “το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας”, εξήγησε, σύμφωνα πάντα με την επιστολή του Δημοκρατικού βουλευτή.

Όπως ισχυρίζεται εξάλλου, υπέστη αντίποινα για την άρνησή της να δώσει τις άδειες που ζητήθηκαν. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, απομακρύνθηκε από τη θέση της και δεν λαμβάνει μισθό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουλάχιστον 3 τραυματίες από των σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στο Περού - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια, σχολεία και ιατρικά κέντρα
Βίντεο δείχνουν βράχους να αποκολλούνται από λόφους γύρω από την Κορακόρα, πόλη κάπου 10.000 κατοίκων, την πλησιέστερη στο επίκεντρο, στον νομό Αγιακούτσο
περου σεισμος
Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια μητέρα και το μωρό της
Ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, δεν είχε άδεια ενώ το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο
Ο καπετάνιος Μανουέλ Χερνάντες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο δύο ατόμων σε ατύχημα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης