Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα!

Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα!
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, YONHAP, επικαλούμενο μια πηγή από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ν. Κορέας.

Δεν έχει διευκρινιστεί τι τύπου ήταν ο πύραυλος.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap που επικαλείται ως πηγή του το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη νότια επαρχία Πιονγκάν προς τα ανατολικά. Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ενώ ο πύραυλος βρισκόταν ακόμη στον αέρα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα σήμερα η Σεούλ είχε προειδοποιήσει ότι παρατηρήθηκε κινητικότητα σε μια βάση της Βόρειας Κορέας.

Η τελευταία βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ιαπωνία: Έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε έκτακτη, κατεπείγουσα σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την νέα εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ο πύραυλος αυτός ενδέχεται να έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε μια “πιθανή” εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα, στις 20.30 (ώρα Ελλάδας).

“Είμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της κατάστασης και θα παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες” είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις