Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέοι “μπελάδες” για τον Μπόρις Τζόνσον: Η καταγγελία για παρενόχληση και ο δεσμός με Αμερικανίδα

Νέοι “μπελάδες” για τον Μπόρις Τζόνσον: Η καταγγελία για παρενόχληση και ο δεσμός με Αμερικανίδα

Από τη μια το Brexit και η άρνησή του να παραιτηθεί, από την άλλη οι αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή που τον φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος και κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση.

Το «χτύπημα» για τον Μπόρις Τζόνσον, είναι διπλό: από τη μια η νέα αρθρογράφος των Sunday Times, Σάρλοτ Έντουαρντς τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση όταν συνεργάζονταν στο Spectator. Από την άλλη, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Τζένιφερ Αρκούρι αποκάλυψε σε φίλους της πως είχε δεσμό με τον Τζόνσον, όταν εκείνος ήταν δήμαρχος του Λονδίνου.

Η αποκάλυψη από την Σάρλοτ Έντουαρντς έρχεται μέσα από το πρώτο άρθρο της στους Sunday Times. Καταγγέλλει πως ο Μπόρις Τζόνσον την είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν εκείνη ήταν νέα ρεπόρτερ στο Spectator και ο νυν πρωθυπουργός διευθυντής του περιοδικού.

«Κάθομαι δεξιά του Τζόνσον. Αριστερά του μια γυναίκα που ξέρω», γράφει η Έντουαρντς περιγράφοντας ένα ιδιωτικό γεύμα στα γραφεία του περιοδικού. «Κάτω από το τραπέζι νιώθω το χέρι του Τζόνσον στο μηρό μου. Το σφίγγει. Το χέρι του είναι ψηλά στο πόδι μου και έχει αρκετή σάρκα κάτω από τα δάκτυλά του για να με κάνει να τιναχτώ ξαφνικά».

Click4more: Πρόταση δυσπιστίας κατά Τζόνσον ετοιμάζει η αντιπολίτευση

Η Σάρλοτ Έντουαρντς αναφέρει ότι συζήτησε το περιστατικό με τη συνάδελφό της, που βρισκόταν από την άλλη πλευρά του Μπόρις Τζόνσον. Και εκείνη της αποκάλυψε πως ο Τζόνσον είχε κάνει το ίδιο και σε εκείνη.

Η Έντουαρντς αποφάσισε να αποκαλύψει την παρενόχληση από τον Μπόρις Τζόνσον με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών από την έναρξη του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

“Είχα σχέση με τον Μπόρις Τζόνσον”

Την ίδια ώρα σχεδόν, έρχεται στο φως και η αποκάλυψη πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε ερωτικό δεσμό με Αμερικανίδα επιχειρηματία. Κάτι που ο ίδιος, φυσικά, αρνείται. Και κυρίως γιατί η σχέση αυτή τον φέρνει υπόλογο για “βοήθεια” στην εταιρία της Αρκούρι με κρατικά κονδύλια…

Η Τζένιφερ Αρκούρι, επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο, έχει αποκαλύψει σε φίλους της πως όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, είχαν δεσμό. Και αυτή η αποκάλυψη γίνεται μέσω των Sunday Times, που επικαλούνται φίλους της Αμερικανίδας και ένα μέλος του Συντηρητικού κόμματος, που δηλώνει πως «μου είχε πει (σ.σ. η Αρκούρι) πως “κοιμόταν” μαζί του».

Ο Τζόνσον φέρεται να είχε ευνοήσει την εταιρία της Αρκούρι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Λονδίνου, κατηγορία που ο ίδιος αρνείται ακόμη και να σχολιάσει.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ένριχ, οικονομικό συντάκτη τους New York Times, η Αρκούρι είχε εκμυστηρευτεί σε κοντινούς της φίλους από το πανεπιστήμιο πως είχε ερωτικό δεσμό με τον Μπόρις Τζόνσον. Και μάλιστα φέρεται να τους είχε πει πως ο Μπόρις Τζόνσον της είχε ζητήσει να αποφύγει τον τύπο και τη δημοσιότητα. Ακτιβιστής των Τόρις (σ.σ. κόμμα του Τζόνσον) αποκάλυψε επίσης στον Ένριχ πως η Αρκούρι του είχε πει για το δεσμό της με τον νυν πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του ’15.

Με πληροφορίες από Sunday Times και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις