Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέος πονοκέφαλος για τον Τραμπ: Δικαστήριο επέτρεψε την κυκλοφορία του βιβλίου του Μπόλτον

Μπόλτον

Ομοσπονδιακός δικαστής αρνήθηκε σήμερα να εμποδίσει την κυκλοφορία του εκρηκτικού βιβλίου του Τζον Μπόλτον, του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, μια απαγόρευση που ζητούσε η κυβέρνηση του προέδρου.

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο “εξέθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ” και “εξέθεσε τη χώρα του σε κίνδυνο και τον ίδιο σε αστική [και ενδεχομένως ποινική] ευθύνη”, υπογράμμισε ο δικαστής Ρόις Λάμπερθ, στην απόφασή του.

Ωστόσο “η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποδείξει ότι μια απαγόρευση μπορεί να αποτρέψει ανεπανόρθωτες ζημιές. Το αίτημά της συνεπώς απορρίφθηκε”, κατέληξε.

Το βιβλίο του Μπόλτον με τίτλο “The Room Where It Happened” αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Πλανητάρχη, αναφέρει στο βιβλίο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για να κερδίσει την επανεκλογή του κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης τον Ιούνιο του 2019.

«Ο Τραμπ, τότε, ακατανόητα, έστρεψε τη συζήτηση στις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάνοντας έναν υπαινιγμό στην οικονομική ικανότητα της Κίνας και παρακάλεσε τον Σι να εξασφαλίσει ότι θα κερδίσει», έγραψε ο Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου του που δημοσίευσε η Wall Street Journal.

Σύμφωνα πάντα με το 592 σελίδων βιβλίο του, ο Τραμπ δεν διστάζει να κάνει συχνά χάρες σε “δικτάτορες που συμπαθεί”, ενώ εκτός των σοβαρότατων αυτών κατηγοριών, ο Μπόλτον προχωρά και σε στοιχεία… τραγελαφικά.

Για παράδειγμα ότι ο Πλανητάρχης, ο ηγέτης του δυτικού κόσμου και επικεφαλής του αμερικανικού Στρατού, αγνοούσε ότι η Βρετανία είναι… πυρηνική δύναμη!

Επιπλέον φέρεται να έχει ρωτήσει αν η Φινλανδία… ανήκει στην Ρωσία (!) ενώ ο Μπόλτον ακόμη υποστηρίζει πως στην επίσκεψη του Τραμπ στην Βόρεια Κορέα το 2018, βρέθηκε στα χέρια του ένα σημείωμα που έλεγε αναφερόμενο στον Τραμπ: “Είναι τόσο σκ@τ@” (σ.σ. ή όπως… μπορεί αν μεταφραστεί η έκφραση “he is so full of shit”.

Ποιος υποστηρίζει ότι του έδωσε το συγκεκριμένο… ραβασάκι; Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μάικ Πομπέο…

Πηγή: Με πληροφορίες από AFP/Reuters/dpa/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις