Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέος τρόμος στις ΗΠΑ! Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στο Κολοράντο

Walmart Κολοράντο

Τρόμος ξανά στις ΗΠΑ, μόλις λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Αυτή τη φορά, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε κατάστημα Walmart στο Κολοράντο.

Ένας άνδρας, χωρίς να πει κουβέντα, μπήκε στο κατάστημα Walmart που ήταν γεμάτο κόσμο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Τρεις άνθρωποι, δυο άνδρες και μια γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους. Όλα έγιναν στην πόλη Θόρντον του Κολοράντο.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα με μαύρο μπουφάν, καφέ μπλούζα και τζιν. Θεωρεί πως είναι “πρόσωπο ενδιαφέροντος”. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες. Ο δράστης, τα κίνητρα του οποίου είναι άγνωστα, διαφεύγει. Εξαφανίστηκε από το σημείο με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, μάρκας Mitsubishi Mirage.

Πανικός στο Walmart

Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα όταν εισέβαλε ο δράστης κι άνοιξε πυρ. Δυο άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν επί τόπου. Η γυναίκα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Η πόλη Θόρντον, βρίσκεται 16 χλμ. βορειοανατολικά του Ντένβερ. Έχει περίπου 120.000 κατοίκους.

Οι μαρτυρίες

Ένας πελάτης του καταστήματος, ο Άαρον Στίβενς, 44 ετών, κάτοικος της πόλης, δήλωσε στο Reuters πως ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ και πλήρωνε σε ένα αυτόματο μηχάνημα, άκουσε πυροβολισμούς και τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν σφαίρες που εξοστρακίζονται.

«Υπάλληλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, όπως και πελάτες», αφηγήθηκε, ενώ ο κόσμος άρχισε να βγαίνει εσπευσμένα από το κατάστημα. «Έτρεξα κι εγώ, δεν ήθελα να με πυροβολήσει κανένας», πρόσθεσε. Διευκρίνισε ότι δεν είδε από πού προέρχονταν τα πυρά ή κάποιον τραυματισμένο από σφαίρες.

Νωρίτερα, ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο 9NEWS, μετέδωσε ότι μια γυναίκα ο γιος της οποίας βρισκόταν μέσα στο σούπερ μάρκετ της είπε πως άκουσε περίπου 30 πυροβολισμούς.

Αιματηρό… παρελθόν

Πάνω από 33.000 θάνατοι από πυροβόλα όπλα καταγράφονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Δεν έχει περάσει, άλλωστε, παρά σχεδόν ένας μήνας από το μακελειό σε συναυλία στο Λας Βέγκας. Ο Στίβεν Πάντοκ, ένας 64χρονος συνταξιούχος, δολοφόνησε 58 ανθρώπους.

Επρόκειτο για τη χειρότερη ένοπλη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Ο δράστης, ο Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών, τραυμάτισε στην ίδια επίθεση άλλους περίπου 500 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και denverpost.com
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις