Κόσμος

Νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον διορίστηκε σήμερα υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας από τη νέα πρωθυπουργό Τερίσα Μέι.

Ο Τζόνσον ηγήθηκε της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος του περασμένου μήνα.
Ωστόσο ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, καθώς η Μέι αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο χαρτοφυλάκιο αφιερωμένο στο Brexit.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τον διορισμό του Τζόνσον, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του.
Νωρίτερα, αρχικά το BBC μετέδωσε και κατόπιν η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Άμπερ Ραντ διορίζεται υπουργός Εσωτερικών—μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής—ενώ έγινε επίσης γνωστό από το γραφείο της Μέι ότι ο Μάικλ Φάλον θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας. Ο Φάλον υπηρετεί στο αξίωμα από το 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS