Τετάρτη, 19 Ιουν.
28oC Αθήνα

Νετανιάχου: Ψευδείς και εξωφρενικές οι κατηγόριες για γενοκτονία στη Γάζα

Νετανιάχου: Ψευδείς και εξωφρενικές οι κατηγόριες για γενοκτονία στη Γάζα

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής για διάπραξη γενοκτονίας από το Ισραήλ στη Γάζα.

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε αυτές τις κατηγορίες για γενοκτονία στη Γάζα ως ψευδείς και εξωφρενικές και τόνισε ότι η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Ράφα δεν οδηγεί και δεν θα «οδηγήσει στην καταστροφή του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού».

Νωρίτερα, ο Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον «δίκαιο και αναγκαίο» πόλεμο κατά της Χαμάς για να επιστρέψει (στην πατρίδα) τους ομήρους του και να εγγυηθεί την ασφάλεια του κράτους, αφού το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το εβραϊκό κράτος να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρησή του στην πόλη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Το κράτος του Ισραήλ είναι δεσμευμένο να συνεχίσει να πολεμά για την επιστροφή των ομήρων του και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών του – όπου και όποτε είναι απαραίτητο- συμπεριλαμβανομένης της Ράφα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Συμπλήρωσε ότι το Ισραήλ θα επιχειρεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προστατεύοντας παράλληλα στον καλύτερο δυνατό βαθμό τον άμαχο πληθυσμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις