Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε την επίθεση στη Γάζα παρά τις διεθνείς πιέσεις – Τόσο γρήγορα ξεχάσατε την 7η Οκτωβρίου;»

Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε την επίθεση στη Γάζα παρά τις διεθνείς πιέσεις – Τόσο γρήγορα ξεχάσατε την 7η Οκτωβρίου;»

Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρά τις διεθνείς πιέσεις που δέχεται για κατάπαυση του πυρός. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα (17.03.24) πως οι σύμμαχοι της χώρας έχουν βραχεία μνήμη σε ό,τι αφορά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και πως το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεσή του στη Γάζα παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση.

«Προς τους φίλους μας στη διεθνή κοινότητα λέω: είναι η μνήμη σας τόσο μικρή; Τόσο γρήγορα ξεχάσατε σχετικά με την 7η Οκτωβρίου, τη χειρότερη σφαγή που διαπράχθηκε ποτέ εναντίον των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα;» είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου του.

Οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν 1.200 ανθρώπους και συνέλαβαν 253 ομήρους στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους ισραηλινούς απολογισμούς, πυροδοτώντας μια μαζική επίθεση στη Γάζα.

«Τόσο γρήγορα είσαστε έτοιμοι να αρνηθείτε στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στα τέρατα της Χαμάς;», επανέλαβε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε πως το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεσή του στη Γάζα, περιλαμβανομένης της πόλης Ράφα, ενώ θα απομακρύνει αμάχους από τις ζώνες μάχης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις