Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα εξαλείψει τις ταξιαρχίες της Χαμάς, μεταξύ άλλων και στη Ράφα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα εξαλείψει τις ταξιαρχίες της Χαμάς, μεταξύ άλλων και στη Ράφα

Το Ισραήλ θα τελειώσει με την εξάλειψη των ταξιαρχιών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης αυτών στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και τίποτα δεν θα εμποδίσει το εβραϊκό κράτος να το κάνει αυτό, δήλωσε σήμερα (9/4/2024) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που θα μας σταματήσει. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που προσπαθούν να μας σταματήσουν, αλλά δεν θα το πετύχουν, αφού αυτός ο εχθρός (σσ η Χαμάς), μετά από αυτό που έκανε, δεν θα το κάνει ποτέ ξανά”, είπε ο Νετανιάχου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε χθες πως ορίστηκε ημερομηνία για την έναρξη χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνησή του, συγκαταλέγεται στα τελευταία οχυρά του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Για την επίτευξη της νίκης επί του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος «απαιτείται να μπούμε στη Ράφα και να εξαλείψουμε τα τάγματα τρομοκρατών που βρίσκονται εκεί. Αυτό θα γίνει — ορίσαμε ημερομηνία», τόνισε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου πάντως δεν φαίνεται να κάμπτουν τις ΗΠΑ, εξ ου και η αναφορά του ισραηλινού πρωθυπουργού στις «πολλές δυνάμεις που προσπαθούν να μας σταματήσουν».

Η αμερικανική διπλωματία επανέλαβε χθες Δευτέρα την εναντίωσή της σε οποιαδήποτε ισραηλινή ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

«Έχουμε καταστήσει σαφές στο Ισραήλ πως θεωρούμε ότι μαζική στρατιωτική εισβολή στη Ράφα θα είχε εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες για τους αμάχους» και «θα έπληττε, σε τελευταία ανάλυση, την ασφάλεια του ίδιου του Ισραήλ», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο εκπρόσωπός του Μάθιου Μίλερ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις