Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νιγηρία: 115 οι νεκροί από την κατάρρευση εκκλησίας

Νιγηρία: 115 οι νεκροί από την κατάρρευση εκκλησίας

Εκατόν δέκα πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων 84 Νοτιοαφρικανοί, σκοτώθηκαν από την κατάρρευση πριν απο μερικές ημέρες ενός υπό κατασκευή ξενώνα σε μια εκκλησία στο Λάγκος της Νιγηρίας, ανακοίνωσε σήμερα υπουργός της Νότιας Αφρικής.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν είναι 115, όμως δεν είναι όλοι Νοτιοαφρικανοί. Υπήρχαν 84 Νοτιοαφρικανοί μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε ο Τζεφ Ραντέμπε, ο υπουργός αρμόδιος για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων, στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τις αρχές της Νότιας Αφρικής, περίπου 350 νοτιοαφρικανοί πιστοί του «προφήτη» Τ. Μπ. Τζόσουα βρίσκονταν στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Συναγωγής Όλων των Εθνών που είναι στη συνοικία Ικοτούν του Λάγκος, την ώρα που το τριώροφο κτίριο, στο οποίο γίνονταν εργασίες για την προσθήκη δύο ακόμη ορόφων, κατέρρευσε.

Αρχικά, μέλη της εκκλησίας εμπόδισαν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, για αυτό και οι αρχές της Νιγηρίας δυσκολεύτηκαν πολύ να εξακριβώσουν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Στις κρατικές υπηρεσίες επιτράπηκε να μπουν στο χώρο το Σάββατο.

Ο Τ. Μπ. Τζόσουα που είναι γνωστός σε πολλές αφρικανικές χώρες για τις «θεραπευτικές» δυνάμεις του και τις «προφητείες» του. Η εκκλησία του έχει προσελκύσει χιλιάδες πιστούς κυρίως χάρη στον ισχυρισμό ότι ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του έχουν «ειδικές δυνάμεις» και μπορούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες όπως το AIDS ή η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Διαβάστε

Νιγηρία: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 48 μέλη της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: 36 νεκροί από επίθεση ανταρτών της Μπόκο Χαράμ στην πόλη Μαϊνόκ

Συναγερμός για τον θανατηφόρο Έμπολα – Αδύνατον να τον ελέγξουν οι αρχές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε