Κόσμος

Νιγηρία: Απαγωγή 136 μαθητών από ενόπλους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές της Νιγηρίας επιβεβαίωσαν χθες Τετάρτη το βράδυ ότι 136 μαθητές κορανικού ιεροδιδασκαλείου στην πολιτεία του Νίγηρα απήχθησαν την Κυριακή.

“Η κυβέρνηση της πολιτείας του Νίγηρα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των μαθητών που απήχθησαν από ενόπλους από το μουσουλμανικό σχολείο Salihu Tanko στην πόλη Τεγκίνα ανέρχεται σε 136”, επεσήμανε στον λογαριασμό της στο Twitter. “Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή των παιδιών, όπως ενημέρωσε τους γονείς τους”, συνέχισε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας “κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των παιδιών”, τόνισε και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας, όμως προχωρούν “με σύνεση στην αναζήτηση των ενόπλων προκειμένου να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες”. Οι αρχές της πολιτείας του Νίγηρα ζήτησαν επίσης βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου να “εξοπλίσουν καλύτερα” τις δυνάμεις ασφαλείας ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους ενόπλους.

Την Κυριακή το απόγευμα πολλοί ένοπλοι άνδρες έφτασαν με μοτοσικλέτες στην πόλη Τεγκίνα και άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν έναν κάτοικο και να τραυματίσουν ακόμη ένα, προτού αρπάξουν τα παιδιά.

Άφησαν όσα… ήταν πολύ μικρά για να περπατήσουν

Περίπου 200 παιδιά βρίσκονται στο σχολείο την ώρα της επίθεσης. Κάποια κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ οι δράστες άφησαν ελεύθερα πολλά από αυτά, ηλικίας 4 με 12 ετών, “που ήταν πολύ μικρά για να περπατήσουν”, είχαν δηλώσει υπεύθυνοι του σχολείου.

Η επίθεση αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά μαζικών απαγωγών μαθητών ή σπουδαστών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην κεντρική και τη βορειοδυτική Νιγηρία. Εκτός από τους μαθητές που απήχθησαν την Κυριακή, τουλάχιστον 730 παιδιά και έφηβοι έχουν απαχθεί από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ένοπλες οργανώσεις ευθύνονται για τις απαγωγές. Εδώ και μια δεκαετία αυτές τρομοκρατούν τους κατοίκους της κεντροδυτικής και βορειοδυτικής Νιγηρίας, λεηλατώντας χωριά, κλέβοντας ζώα και κάνοντας μαζικές απαγωγές ζητώντας λύτρα.

Π

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν