Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Νιγηρία: Είδε την κόρη της ανάμεσα στα κορίτσια που έχει απαγάγει η Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Είδε την κόρη της ανάμεσα στα κορίτσια που έχει απαγάγει η Μπόκο Χαράμ

Το video της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ με τα κορίτσια που έχουν απαχθεί από σχολείο τη Νιγηρίας στοιχειώνει πολλές οικογένειες. Μια μητέρα, αναγνώρισε την κόρη της ανάμεσα στα κορίτσια.

Στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα εμφανίζονται 100 από τα 276 κορίτσια που κρατούνται όμηροι από τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο 17 λεπτών διάρκειας βίντεο στο οποίο εμφανίζονται περίπου 100 κορίτσια με ολικό κάλυμμα να προσεύχονται σε άγνωστη τοποθεσία, ο ίδιος ο ηγέτης της οργάνωσης εμφανίζεται να λέει ότι οι μαθήτριες ασπάστηκαν το Ισλάμ.

Η μητέρα μιας από τις 200 απαχθείσες μαθήτριες αναγνώρισε την κόρη της είπε αξιωματούχος του σχολείου σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το πρακτορείο Reuters.

Η γυναίκα είδε το video στην τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας. Εντόπισε την κόρη της ανάμεσα στα δεκάδες κορίτσια που κάθονται στο έδαφος και είναι καλυμμένα με ολόσωμα πέπλα, δήλωσε ο Ντουμόμα Μπουρ, πρόεδρος της ένωσης γονέων και δασκάλων στο Δευτεροβάθμιο Κυβερνητικό Σχολείο Θηλέων του Τσίμποκ, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νιγηρία: Αυτά είναι τα κορίτσια που κρατάει η Μπόκο Χαράμ – VIDEO

Πάπας Φραγκίσκος και Ντέιβιντ Κάμερον: “Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας”

Νιγηρία: Γάλλοι εμπειρογνώμονες θα βοηθήσουν στις έρευνες για τις απαγωγές

Οι διάσημοι σε όλο τον πλανήτη αντιδρούν στην απαγωγή των μαθητριών στη Νιγηρία

Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Νιγηρίας ήξερε για την απαγωγή μαθητριών, αλλά δεν αντέδρασε!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε