Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νιγηρία: Ελεύθεροι οι 10 Τούρκοι ναυτικοί που είχαν απαχθεί από πειρατές

ΦΩΤΟ REUTERS

Καλά στην υγεία τους είναι οι 10 Τούρκοι ναυτικοί που είχαν απαχθεί από πειρατές στη Νιγηρία. Αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Ελεύθεροι αφέθησαν δέκα Τούρκοι, μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου, που είχαν απαχθεί από πειρατές τον περασμένο μήνα σε θάλασσα στη Νιγηρία.

Στις 16 Ιουλίου ένοπλοι εφόρμησαν στο πλοίο Paksoy-I που έφερε τουρκική σημαία, ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Νιγηρίας, και απήγαγαν τους δέκα ναυτικούς.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία πλοίου, την Kadioglu Denizcilik, τη στιγμή της επίθεσης πάνω στο πλοίο βρίσκονταν συνολικά 18 ναυτικοί.

Όλοι οι ναυτικοί, που αφέθηκαν ελεύθεροι, είναι καλά στην υγεία τους. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τις συνθήκες απελευθέρωσης τους.

Οι απαγωγές ναυτικών για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο τρίμηνο του έτους αναφέρθηκαν 14 επιθέσεις πειρατών στα ανοιχτά της Νιγηρίας, από 22 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας αποδίδει αυτή τη μείωση στην κινητοποίηση περισσότερων πολεμικών σκαφών εναντίον των πειρατών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις