Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νιγηρία: Ελεύθεροι οι μαθητές που είχαν απαχθεί από οικοτροφείο

Νιγηρία: Ελεύθεροι οι μαθητές που είχαν απαχθεί από οικοτροφείο

Ελεύθεροι αφέθηκαν από ένοπλους 42 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους και 27 μαθητές, που είχαν απαχθεί την περασμένη εβδομάδα από οικοτροφείο στην πολιτεία του Νίγηρα, η οποία βρίσκεται στο βορειοκεντρικό τμήμα της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας αυτής.

Την περασμένη εβδομάδα 27 μαθητές, 3 μέλη του προσωπικού και 12 μέλη των οικογενειών τους απήχθησαν από ένοπλη συμμορία που εισέβαλε σε κυβερνητικό σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Καγκάρα στην πολιτεία αυτή γύρω στις 02:00 τη νύχτα. Ένα αγόρι σκοτώθηκε κατά την εισβολή των ενόπλων.

“Οι μαθητές που είχαν απαχθεί, το προσωπικό και οι συγγενείς του κυβερνητικού κολλεγίου της Καγκάρα απελευθερώθηκαν και τους υποδέχθηκε η κυβέρνηση της πολιτείας του Νίγηρα”, δηλώνει ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής Σάνι Μπέλο σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι απαγωγές για λύτρα από ένοπλες ομάδες, πολλές από τις οποίες φέρουν όπλα και χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες, είναι συχνές σε πολλές πολιτείες στη βόρεια Νιγηρία.

Σε ξεχωριστή επιδρομή που έγινε χθες Παρασκευή στην πολιτεία Ζαμφάρα, ένοπλοι εισέβαλλαν τη νύχτα σε σχολείο θηλέων και απήγαγαν περισσότερες από 300 μαθήτριες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις