Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νιγηρία: Κόλαση και 35 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου με φυσικό αέριο [pics]

Νιγηρία: Κόλαση και 35 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου με φυσικό αέριο [pics]
Φωτογραφία Reuters

Τραγικός ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε φορτηγό βυτιοφόρο που παρέδιδε φυσικό αέριο. Η τραγωδία με τους 35 νεκρούς και τους 100 και πλέον τραυματίες σημειώθηκε στη Νιγηρία, στη βόρεια Πολιτεία Νασαράουα.

Από την έκρηξη του βυτιοφόρου στη Νιγηρία προκλήθηκε μεγάλη φωτιά. Μαύρες στήλες καπνού ήταν ορατές από χιλιόμετρα μακριά.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (SEMA), το δυστύχημα έγινε σε πρατήριο καυσίμων κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Λάφια-Μάκουρντι, που συνδέει την πρωτεύουσα Αμπούτζα με τη βόρεια και τη νότια Νιγηρία.

Ο Οσμάν Άχμεντ, ο οποίος ασκεί χρέη διευθυντή της SEMA, διευκρίνισε ότι η έκρηξη έγινε καθώς το αέριο μεταφερόταν από το βυτίο του φορτηγού σε δεξαμενή του πρατηρίου. Η υπηρεσία διενεργεί έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα.

«Έχουμε επιβεβαιώσει ότι 35 άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από 100 τραυματίστηκαν. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άνθρωποι που έσπευσαν στο σημείο για να δουν τι είχε συμβεί», δήλωσε ο Άχμεντ στο Reuters.

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι είχαν σκοτωθεί τον Ιούνιο στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, όταν ένα δεξαμενοφόρο φορτηγό που μετέφερε βενζίνη έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν άλλα 53 αυτοκίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις