Κόσμος

Νιγηρία: Λουτρό αίματος από έκρηξη βόμβας σε σταθμό λεωφορείων

Λουτρό αίματος από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων, έγινε χθες το βράδυ στην πόλη Αζάρε, στη βόρεια Νιγηρία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Χθες βράδυ σημειώθηκε έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων κοντά στην πόλη Αζάρε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Χαρούνα. “Πέντε άνθρωποι που είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και δεν μπορούσαν καν να αναγνωριστούν, κατέληξαν, ενώ άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν”.

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε βόρειο κρατίδιο το οποίο είχε αποτελέσει κατά το παρελθόν στόχο επιθέσεων της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, διακυβεύει ενδεχομένως μια εκεχειρία μεταξύ της κυβέρνησης και των ισλαμιστών.
“Μια τεράστια έκρηξη, κατάστρεψε ολοσχερώς το μέρος αυτό”, δήλωσαν κάτοικοι της Αζάρε στο κρατίδιο Μπαουτσί. “Στρατιώτες και αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο αυτό, απ΄ όπου βλέπαμε σορούς να μεταφέρονται σε καροτσάκι”.

Το κρατίδιο Μπαουτσί είναι μια από τις πλέον πληγείσες περιοχές από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε σταθμούς λεωφορείων αποτελούν συνήθη τακτική της ισλαμιστικής οργάνωσης, όπως η διπλή βομβιστική επίθεση φέτος σε σταθμό στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Αμπούζα η οποία στοίχισε τη ζωή 100 ανθρώπων.

Ο σταθμός λεωφορείων της Αζάρε, πόλης που απέχει 200 χλμ. από την πρωτεύουσα Μπαουτσί, του ομώνυμου κρατιδίου, είναι πολυσύχναστο σημείο διέλευσης για τους Νιγηριανούς που καταφθάνουν από τη βορειοανατολική χώρα, όπου μαίνεται πόλεμος και έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα