Κόσμος

Νιγηρία: Πειρατές απήγαγαν δέκα Τούρκους ναυτικούς

Ένοπλη πειρατεία σημειώθηκε στη Νιγηρία. Δέκα μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου που έφερε τουρκική σημαία απήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ένας υπεύθυνος της εταιρείας Kadioglu Denizcilik που διαχειρίζεται το εν λόγω πλοίο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες για την πειρατεία στη Νιγηρία. Όπως είπε, τη στιγμή της επίθεσης πάνω στο πλοίο Paksoy-I βρίσκονταν συνολικά 18 ναυτικοί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, την οποία επικαλείται ο ενημερωτικός ιστότοπος Haberturk, αναφέρεται ότι το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από την Ντουάλα του Καμερούν με προορισμό το Αμπιτζάν.

Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση των πειρατών.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ επιβεβαίωσε την επίθεση, σημειώνοντας ότι οι τουρκικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι απαγωγές ναυτικών για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο τρίμηνο του έτους αναφέρθηκαν 14 επιθέσεις πειρατών στα ανοιχτά της Νιγηρίας, από 22 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας αποδίδει αυτή τη μείωση στην κινητοποίηση περισσότερων πολεμικών σκαφών εναντίον των πειρατών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ABC να απολύσει άμεσα τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος»
«Πότε θα απολύσει το δίκτυο ψευδών ειδήσεων ABC τον απολύτως μη αστείο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος διευθύνει χωρίς καμία ικανότητα μια από τις εκπομπές με τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην τηλεόραση;», έγραψε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
«Εκτιμάται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» λέει η νορβηγική επιτροπή
Η Γιούλια Ναβάλναγια, συζύγου του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η οργάνωση αρωγής Αίθουσες Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
Ένα αντίγραφο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης βρίσκεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, όπου ανακοινώνεται ο νικητής, στο Όσλο της Νορβηγίας