Κόσμος

Νιγηρία: Πειρατές απήγαγαν δέκα Τούρκους ναυτικούς

Ένοπλη πειρατεία σημειώθηκε στη Νιγηρία. Δέκα μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου που έφερε τουρκική σημαία απήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας υπεύθυνος της εταιρείας Kadioglu Denizcilik που διαχειρίζεται το εν λόγω πλοίο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες για την πειρατεία στη Νιγηρία. Όπως είπε, τη στιγμή της επίθεσης πάνω στο πλοίο Paksoy-I βρίσκονταν συνολικά 18 ναυτικοί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, την οποία επικαλείται ο ενημερωτικός ιστότοπος Haberturk, αναφέρεται ότι το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από την Ντουάλα του Καμερούν με προορισμό το Αμπιτζάν.

Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση των πειρατών.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ επιβεβαίωσε την επίθεση, σημειώνοντας ότι οι τουρκικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι απαγωγές ναυτικών για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο τρίμηνο του έτους αναφέρθηκαν 14 επιθέσεις πειρατών στα ανοιχτά της Νιγηρίας, από 22 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας αποδίδει αυτή τη μείωση στην κινητοποίηση περισσότερων πολεμικών σκαφών εναντίον των πειρατών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη