Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Νιγηρία: Συντριβή αεροσκάφους σε δρόμο στο Λάγκος – Βίντεο από τη στιγμή της πτώσης

Νιγηρία: Συντριβή αεροσκάφους σε δρόμο στο Λάγκος – Βίντεο από τη στιγμή της πτώσης
Twitter

 Συντριβή μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Τέσσερις τραυματίες, οι δύο στο έδαφος, είναι ο τελικός απολογισμός.

Στo αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση για λογαριασμό της εταιρίας «Air First Hospitality & Tours» και συνετρίβη σε δρόμο της πόλης Λάγκος της Νιγηρίας, επέβαιναν δύο άνθρωποι, οι οποίοι διασώθηκαν. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο έδαφος, ανακοίνωσε απόψε (01.08.2023) η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΑΙΒ) της αφρικανικής χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση της AIB αναφέρεται ότι διατάχθηκε έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος ενός ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Jabiru J430, το οποίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος).

 

Αξιωματούχος της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, ο Ολουφέμι Όκε-Οσανιντόλου, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «ελικόπτερο» συνετρίβη σε δρόμο μπροστά από το υποκατάστημα της τράπεζας «United Bank for Africa» και ότι τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις