Κόσμος

Νιγηρία: Θανατική ποινή δια λιθοβολισμού για 3 άνδρες επειδή καταδικάστηκαν για ομοφυλοφιλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού στη Νιγηρία επειδή κρίθηκαν ένοχοι για «εγκλήματα» σχετιζόμενα με ομοφυλοφιλία.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε ισλαμικό δικαστήριο στην Πολιτεία Μπαουτσί της βόρειας Νιγηρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας που τους συνέλαβε, και εφαρμόστηκε η σαρία εις βάρος τους για «εγκλήματα» σχετιζόμενα με ομοφυλοφιλία.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της βόρειας Νιγηρίας είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι και οι Πολιτείες χρησιμοποιούν τα ισλαμικά δικαστήρια που εφαρμόζουν τη σαρία για να τιμωρούν «εγκλήματα» όπως η μοιχεία και η βλασφημία.

Ο Άνταμ Νταν Κάφι, ο επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας Χίσμπαχ στην περιοχή Νίνγκι της Μπάουτσι είπε ότι οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 14 Ιουνίου και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου. Όλοι τους «ομολόγησαν το έγκλημα» αν και δεν εκπροσωπούνταν από δικηγόρο, είπε ο Κάφι.

Ο ένας από τους καταδικασθέντες είναι 70 ετών. Όλοι τους μπορούν να ασκήσουν έφεση μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Η θανατική ποινή που επιβάλλεται από τα ισλαμικά δικαστήρια στη Νιγηρία πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από τον κυβερνήτη της κάθε Πολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η άλωση της Τριπολιτσάς έγινε για τους Τούρκους «η σφαγή του Μωριά» – Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
«Ο μουσουλμανικός τουρκικός πληθυσμός της χερσονήσου του Μοριά σφαγιάστηκε συστηματικά μεταξύ των ετών 1821 και 1830», λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών παραγράφοντας για ακόμα μια φορά την ιστορία και αναζητώντας απελπισμένα μια γενοκτονία που δεν έκαναν οι ίδιοι...
Χακάν Φιντάν
Σφοδρή δικαστική μάχη για την τεράστια αυτοκρατορία της Ντόλι Πάρτον - Απειλές και εκβιασμοί από τον ανιψιό της
Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της τραγουδίστριας και ανιψιός της κατηγορείται για «κλιμακούμενη εκστρατεία απειλών» με στόχο την περιουσία της - Το κρυφό ταξίδι στη Γερμανία
Η Ντόλι Πάρτον
Ουκρανία: Καπετάνιος σκοτώθηκε μετά από ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Κατά τη διάρκεια τεσσεράμισι ετών πολέμου πλήρους κλίμακας, οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 1.054 ουκρανικές λιμενικές υποδομές και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον 232 πολιτικών πλοίων
Ρωσική επίθεση σε πλοίο που μετέφερε καλαμπόκι ανοικτά της Οδησσού