Κόσμος

Νιγηρία: Τουλάχιστον 94 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία σε έκρηξη που σημειώθηκε σε βυτιοφόρο, το οποίο μετέφερε καύσιμα, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές. 

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15.10.24) σε ένα χωριό στην πολιτεία Jigawa, όταν το βυτιοφόρο ανετράπη, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη από την οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 90 άτομα, όπως μεταδίδει το CNN.

Δευτερόλεπτα μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν στο όχημα για να μαζέψουν τα καύσιμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους. 

«Οι κάτοικοι μάζευαν καύσιμα από το αναποδογυρισμένο βυτιοφόρο όταν σημειώθηκε η έκρηξη, πυροδοτώντας μία τεράστια κόλαση που σκότωσε 94 ανθρώπους επί τόπου», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Shiisu Lawan Adam.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ουγκάντα: Άνδρας σκότωσε 4 παιδιά με μαχαίρι μέσα σε παιδικό σταθμό
14 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό τη στιγμή της επίθεσης, η αστυνομία ανέφερε ότι οι σοροί των τεσσάρων θυμάτων μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο και ότι τα άλλα δέκα παιδιά επέστρεψαν στους γονείς τους
Ουγκάντα