Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Νιγηρία: Βαθιά ανησυχία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για δολοφονίες παιδιών από το νιγηριανό στρατό

Νιγηρία: Βαθιά ανησυχία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για δολοφονίες παιδιών από το νιγηριανό στρατό
Ένας πατέρας που είπε στο Reuters ότι ο νιγηριανός στρατός σκότωσε τον γιο του - ΦΩΤΟ REUTERS

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε “βαθιά ανησυχία” για τις πληροφορίες του Reuters σύμφωνα με τις οποίες ο νιγηριανός στρατός σκότωσε παιδιά στη μάχη του κατά των ανταρτών και ήγειρε το θέμα στη νιγηριανή κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος.

Νιγηριανοί στρατιωτικοί ηγέτες δήλωσαν στο Reuters ότι ο στρατός ουδέποτε έθεσε στο στόχαστρο παιδιά για να τα σκοτώσει. Είπαν πως οι πληροφορίες που περιέχονται στο άρθρο συνιστούν προσβολή για τους Νιγηριανούς και αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας από το εξωτερικό να υπονομευθεί η μάχη της χώρας εναντίον των ανταρτών.

“Επιδιώκουμε περαιτέρω πληροφορίες, από την Κυβέρνηση της Νιγηρίας και ενδιαφερόμενους που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, μεταξύ άλλων”, ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

“Εξακολουθούμε να αξιολογούμε τις πληροφορίες και θα λάβουμε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στη συνέχεια. Η Πρεσβεία μας στην Αμπούτζα επιδιώκει επιπλέον πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και να μιλήσει με τις νιγηριανές αρχές”.

Οι πληροφορίες του Reuters ανέφεραν πως εσκεμμένες δολοφονίες παιδιών πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου ο στρατός πολεμά ακραίους ισλαμιστές επί 13 χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις