Κόσμος

Νίκη Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας: «Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι το κακομαθημένο παιδί» λέει μέλος του AKP στο newsit.gr

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε την τρίτη προεδρική θητεία του, μετά τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, και, πλέον, το ενδιαφέρον της Ευρώπης και της Ελλάδας στρέφεται στην… επόμενη ημέρα και τη στρατηγική που θα χαράξει στη εξωτερική πολιτική του.      

Ο υπεύθυνος στο Τμήμα Επικοινωνίας του κυβερνώντος κόμματος AKP, Εμρέ Τζεμίλ Αϊβαλί, μίλησε στο newsit.gr, τονίζοντας ότι μετά τις εκλογές, η Τουρκία είναι πλέον πιο ισχυρή και πως τόσο η Ευρώπη, όσο και οι ΗΠΑ, ήλπιζαν στη νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς τότε η χώρα θα γινόταν “παθητική και ελεγχόμενη”.    

Από τα λεγόμενα του, φαίνεται ότι δεν αλλάζει η προσέγγιση της Άγκυρας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προμηνύοντας ότι θα ανέβουν και πάλι οι τόνοι.

emreCemilAyvali AKP Erdogan

“Ύστερα από αυτές τις εκλογές, τόσο η Δύση όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης -εφόσον επανεκλεγεί- θα αισθανθούν υποχρεωμένοι να βάλουν τέλος στις μαξιμαλιστικές θέσεις τους αναφορικά με την Τουρκία. Η μεγαλύτερη ελπίδα τους, ήταν ότι ο Κιλιτσντάρογλου θα κέρδιζε, γιατί – σύμφωνα με την ΕΕ και τις ΗΠΑ- θα είχαν να κάνουν με μία πιο παθητική και ελεγχόμενη Τουρκία. Ο λαός δεν το επέτρεψε”, είπε αρχικά ο Εμρέ Τζεμίλ Αϊβαλί στο newsit.gr.

Και συνέχισε: “Ελπίζω να δημιουργηθεί μία πιο υγιής και ισότιμη σχέση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα είναι καλύτερο και για την Ελλάδα. Γιατί αύριο, θα ξυπνήσουμε με μία Τουρκία πολύ πιο δυνατή, από ό,τι ήταν όταν έγινε η συμφωνία με τη Λιβύη για την ΑΟΖ.

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ρόλο του κακομαθημένου παιδιού που της έδωσε η Δύση, η οποία και εκμεταλλεύεται τη γειτονική χώρα για να προκαλέσει την Τουρκία. Ως γείτονας της Τουρκίας, θα πρέπει να στραφεί σε μία προοπτική, με την οποία θα επωφελούνται μόνιμα και οι δύο χώρες. Ελπίζω ότι θα προκύψει πρόσφορο έδαφος μετά από αυτές τις εκλογές”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Mirror: Οι φωτιές στην Αιγιάλεια έκαναν στάχτη το όνειρο οικογένειας από τη Βρετανία για μια νέα ζωή στην Πελοπόννησο – «Δεν χάσαμε μόνο ένα σπίτι»
Το δημοσίευμα περιγράφει πώς το σπίτι που έχτισαν με κόπο καταστράφηκε ολοσχερώς λίγες ημέρες πριν από τη μόνιμη εγκατάστασή τους στην Ελλάδα
Βρετανοί, φωτιά Πελοπόννησος 19
Ανακατατάξεις στο τμήμα AI της Google: Ο Ντέμης Χασάμπις αναβαθμίζεται σε πρόεδρο της DeepMind και επικεφαλής επιστήμονα της Alphabet
Ο Τζεφ Ντιν και ο Σαντζάι Γκεμαβάτ αποχωρούν για να ιδρύσουν τη Discovery Loop, ενώ ο Κοράι Καβουκτσούογλου αναλαμβάνει διευρυμένες αρμοδιότητες στη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης
Ντέμης Χασάμπης