Κόσμος

Νίκησε τον καρκίνο 5 φορές και έφτασε τα… 100!

Οι γιατροί διέγνωσαν 5 φορές καρκίνο. Εκείνη όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω και κατάφερε να φτάσει τα 100 χρόνια...
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Μια εκπληκτική Βρετανίδα, που νίκησε πέντε φορές τον καρκίνο, ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις των γιατρών και γιόρτασε τα 100α της γενέθλια!
 
Η Έλεν ΜακΝτόναλντ, από το Λιντς, είναι ακόμα γερή και δυνατή, παρότι έχει υποβληθεί σε πολλές εγχειρήσεις – μία από αυτές το 1963, όταν και οι συγγενείς της φώναξαν ιερέα να την ευλογήσει διότι όλοι πίστεψαν ότι πεθαίνει.
 
Η σούπερ γιαγιά γεννήθηκε το 1911 – την χρονιά που κατασκευάστηκε στη Βρετανία το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα.
 
Όπως γράφει η εφημερίδα Daily Mail, τα προβλήματα με την υγεία της άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του ’50, όταν παρουσίασε καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.
 
Λίγα χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με καρκίνο της χοληδόχου κύστεως, για τον οποίο και χειρουργήθηκε δύο φορές, διότι λίγα χρόνια μετά την πρώτη εγχείρηση, διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και χρειάστηκε νέα.
 
Το 1963, η κυρία ΜακΝτόναλντ διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου και έπειτα από την εγχείρηση που έκανε για να αφαιρεθεί και αυτός, όλοι πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρει.
 
Ο τελευταίος καρκίνος που αντιμετώπισε ήταν αυτός της μήτρας, για τον οποίο υποβλήθηκε σε υστερεκτομή.
 
«Όταν ξύπνησα μετά από την εγχείρηση για το έντερο, δίπλα μου στεκόταν ένας ιερέας που διάβαζε αποσπάσματα από την Βίβλο, ενώ υπήρχε και κάποιος στο δωμάτιο που έκλαιγε», είπε η κυρία ΜακΝτόναλντ.
 
«Τους είπα όμως ότι εγώ είμαι αγωνίστρια και ότι θα καταφέρω. Και τα κατάφερα – χάρη και στους χειρουργούς που αφαιρούσαν κάθε φορά τον καρκίνο, όπου αυτός εμφανιζόταν. Ασφαλώς με βοήθησε και η χημειοθεραπεία. Αν εξαιρέσουμε αυτά τα προβλήματα, περίπου μισό αιώνα πριν, σήμερα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».
 
Η κυρία ΜακΝτόναλντ, που στη διάρκεια των πολέμων οδηγούσε γερανοφόρα καμιόνια (!), ζει σε ένα γηροκομείο, όπου μετακόμισε πριν από 18 χρόνια, όταν πέθανε ο σύζυγός της Τζιμ.
 
Παρά την ηλικία της, είναι πολύ δραστήρια και συστηματικά συμμετέχει στις δραστηριότητες ενός κλαμπ για ηλικιωμένους. Απολαμβάνει επίσης τακτικά ένα ποτηράκι κρασί, ενώ λατρεύει να πηγαίνει για ψώνια και βόλτες. Ξεσκονίζει επίσης τον χώρο της, μαγειρεύει τα γεύματά της και πλένει τα πιάτα στο χέρι.

Πηγή: Τα  Νέα
 

 
Η συμβουλή της για όσους θέλουν να ζήσουν μέχρι τα 100; «Να δουλεύετε πολύ και σκληρά με τα χέρια σας. Επί 26 χρόνια έτριβα πατώματα με τα χέρια μου, πεσμένη στα γόνατα – αυτό πιστεύω με κράτησε στη ζωή».
 
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου