Κόσμος

“Νίκησε” τον κορονοϊό η σύζυγος του Τριντό

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά, γνωστοποίησε χθες Σάββατο ότι αποθεραπεύθηκε μετά τη μόλυνσή της από τον κορονοϊό, εξέλιξη η οποία ανάγκασε τον επικεφαλής της κυβέρνησης να τεθεί σε απομόνωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Έλαβα θετική διάγνωση από τον γιατρό μου» και τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Οτάβας, ανέφερε η Γκρεγκουάρ Τριντό σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το βράδυ του Σαββάτου.

Είχε διαγνωστεί πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 τη 12η Μαρτίου, αφού επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Η διάγνωση ώθησε τον Τριντό, που δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, μερικά χιλιόμετρα από το γραφείο του και το κοινοβούλιο του Καναδά.

Ο Τριντό, σε απομόνωση έκτοτε, παραχωρεί καθημερινά συνεντεύξεις Τύπου μπροστά στη σκάλα της εισόδου της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Η Γκρεγκουάρ Τριντό ευχαρίστησε «όλους εκείνους και όλες εκείνες που [της] απηύθυναν τις καλύτερες ευχές τους».

Υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι εύκολο να είσαι μόνη», έκρινε ότι η «απαραίτητη σωματική απόσταση για την προστασία μας αυτή την περίοδο πρέπει να μας ενθαρρύνει να επιδιώξουμε περισσότερη συναισθηματική εγγύτητα».

Προέτρεψε εξάλλου τους συμπολίτες της να «τηρούν τα πρωτόκολλα» του υπουργείου Υγείας και να «μείνουν σπίτι».

Νωρίτερα χθες ο Τριντό είχε αφήσει να εννοηθεί στη συνέντευξή του πως σκοπεύει να παραμείνει στην πρωθυπουργική κατοικία μαζί με την οικογένειά του μέχρι νεοτέρας, παρότι η περίοδος της απομόνωσής του για 14 ημέρες ολοκληρώθηκε.

«Συνεχίζω να ακολουθώ τις συστάσεις των ειδικών σε θέματα υγείας. Και όπως πρέπει να ξέρουν οι πάντες, πρέπει να μένουμε σπίτι μας, να απομονωνόμαστε όσο περισσότερο είναι δυνατόν, και να μη βγαίνουμε παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο», εξήγησε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1