Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Χαρδαλιάς: Απειλές από Τουρκία μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε

Νίκος Χαρδαλιάς: Απειλές από Τουρκία μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε

Μία ημέρα μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, από τουρκικές αρχές μέσω ασυρμάτου, η γειτονική χώρα… τεντώνει το σχοινί, εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας. 

Η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά, έγινε το Σάββατο (12.02.2022) στο Ανατολικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα, βρισκόταν πάνω από Αγαθονήσι, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι όταν αρχές της Τουρκίας μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία γιατί «πετάει σε αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή».

Αυτό φυσικά δεν έγινε και το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν απάντησε καν στις τουρκικές προκλήσεις.

Σημερινά (13.02.2022) δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, κάνουν λόγο για “προκλητικές επισκέψεις του Νίκου Χαρδαλιά σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και σε νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές”, με τη milliyet να αναφέρει χαρακτηριστικά πως “πέρυσι η Ελλάδα έκανε 299 παραβιάσεις με στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη κατά αποστρατιωτικοποιημένων νησιών”.

Μάλιστα, αξιωματούχοι τονίζουν πως “η περιοδεία με ελικόπτερο σε τρία ή πέντε νησιά δεν αποτελεί για κανέναν πα

Ενώ αναφέρθηκε ότι οι επισκέψεις του Έλληνα Υφυπουργού θα συνεχιστούν και σήμερα, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες προς τα νησιά που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν στις Συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων και στη μη Στρατιωτική κατάσταση, αποτελούν θεμελιώδη παραβίαση των εν λόγω συμφωνιών. Δηλώνοντας ότι έγιναν απαραίτητες προσπάθειες μέσω της διπλωματικής οδού κατά της παράνομης, προκλητικής και επιθετικής στάσης των Ελλήνων ηγεμόνων, οι αξιωματούχοι είπαν: «Η περιοδεία σε τρία ή πέντε νησιά με ελικόπτερο δεν αποτελεί για κανέναν παράδειγμα πολιτικής ή στρατιωτικής ευφυΐας, ούτε ωφελεί τον Έλληνα. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αντιθέτως, είναι φιλική, αλλά και ισχυρός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος για τους εταίρους της.

Η ελπίδα μας είναι ότι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός μπορούν να ζήσουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια επωφελούμενοι από τα πλούτη της περιοχής και ζώντας με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια στο Αιγαίο. Παρόλες τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, εάν οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν να κρατούν αυτή τη στάση, αποφεύγουν τον διάλογο με την Τουρκία και τη βλέπουν σαν εχθρό, θα μπουν σε περιπέτειες -όπως συνέβη και στο παρελθόν- που θα τους οδηγήσουν σε απογοήτευση και ο λαός τους θα πληγεί».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις