Κόσμος

Νιβ Κάμπελ: Γιατί χάθηκε το πιο καυτό πρόσωπο των ’90ς

Το όνομα της Νιβ Κάμπελ ήταν από τα πιο καυτά στο Χόλιγουντ, με την καριέρα της να γνωρίζει απίστευτα ανοδική πορεία σε πολύ μικρή ηλικία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ηθοποιός Νιβ Κάμπελ ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στο Χόλιγουντ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η εμφάνισή της στη βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα σειρά “Σπίτι για Πέντε” όπου πρωταγωνιστούσε από το 1994 μέχρι το φινάλε το 2000, το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με τις “Μάγισσες” το 1996 και τις τέσσερες ταινίες Scream φάνταζαν το ιδανικό σενάριο για τη νέα και πολλά υποσχόμενη Νιβ Κάμπελ.

Όπως όμως εκτοξεύτηκε το άστρο της, με αστραπιαίους ρυθμούς εξαφανίστηκε και από το Χόλιγουντ. Η διάσημη ηθοποιός για μια εποχή ήταν παντού. Ως Julia Salinger στο Σπίτι για Πέντε, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις Μάγισσες, το Wild Things και τα 4 Scream.

Και ξαφνικά πουθενά. Η Νιβ Κάμπελ βέβαια δεν εξαφανίστηκε από το Χόλιγουντ. Μεταξύ του Scream 3 και του Scream 4 είχε εμφανιστεί σε 11 ταινίες. Είχαν όμως χαθεί οι μεγάλοι ρόλοι. Έμεινε κάπως στο προσκήνιο με εμφανίσεις σε σειρές όπως το Medium και το Grey’s Anatomy ενώ η εμφάνισή της στο House Of Cards την έφερε ξανά πίσω ως τηλεοπτική ηθοποιό μετά το τέλος του Σπίτι για Πέντε πριν από 16 χρόνια.

Σε αυτά τα χρόνια η Καναδή ηθοποιός, που χώρισε τον πρώτο της άντρα το 1998, παντρεύτηκε τον Άγγλο ηθοποιό John Light. Ζούσε για πέντε χρόνια στο Λονδίνο και έπαιζε στο West End. Η ΝΙβ Κάμπελ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 2010 και τώρα έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τον σύντροφό της και ηθοποιό JJ Feild.

Η 44χρονη Νιβ Κάμπελ απολαμβάνει ξανά την προσοχή με τον ρόλο της ως γυναίκα του Dwayne Johnson στο Skyscraper. Οι εμφανίσεις της για τη νέα ταινία δεν θα μπορούσαν να φέρουν και ερωτήματα για την απουσία της όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Stephen Colbert του Late Show είχε την ευκαιρία να τη ρωτήσει ανοιχτά που χάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. “Απλά χρειαζόμουν ένα λεπτό. Ήταν ένα μεγάλο λεπτό. Ήταν ένα καλό λεπτό” σημείωσε η διάσημη ηθοποιός.

Εξήγησε ότι μετά από μια σειρά από ταινίες που δεν πήγαν καλά, συνέχισε να δουλεύει. Επιβράδυνε απλά λίγο και πριν από μία περίπου δεκαετία άρχισε να γίνεται πιο προσεκτική στις επιλογές των ρόλων.

Διάλειμμα από το Χόλιγουντ για τη Νιβ Κάμπελ

“Στα 20 μου ήρθαν όλα πολύ γρήγορα που ήταν απίστευτο. Υπέροχο φυσικά και είμαι πολύ ευγνώμων. Αλλά ήρθε μια στιγμή που οι ρόλοι που μου προτείνονταν δεν ήταν αυτοί που ήθελα.

Μου έδιναν συνέχεια ρόλους για ταινίες τρόμου γιατί έγινα γνωστή από αυτές. Η για ρομαντικές κομεντί. Απλώς δεν με ενδιέφεραν τα σενάρια και δεν ένιωθα καλά με τα πράγματα που έφταναν σε μένα. Ένιωθα λίγο να με κουράζει όλο αυτό. Σκέφτηκα ότι θέλω μια αλλαγή και μετακόμισα στο Λονδίνο” σημείωσε η Νιβ Κάμπελ.

Απόλαυσε τη σχετική ανωνυμία που απολάμβανε στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Πραγματικά δεν με ενόχλησε ούτε μια φορά! Με ρωτούσαν με τι ασχολούμαι και όταν τους έλεγα ότι είμαι ηθοποιός μου έλεγαν “α, εντάξει”. Ήταν υπέροχο!”.

Μένει μόνο να αποδειχθεί αν το comeback της με το Skyscraper θα σηματοδοτήσει μια επιστροφή στις παλιές καλές μέρες.

Πηγή: News.com.au

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα