Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νόμος και τάξη από τον Μπόρις Τζόνσον – Προσλήψεις 20.000 αστυνομικών!

Νόμος και τάξη από τον Μπόρις Τζόνσον – Προσλήψεις 20.000 αστυνομικών!

Την πρόσληψη 20.000 αστυνομικών μέσα στις επόμενες εβδομάδες ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Είναι ο… τρόπος του να «κερδίσει» όσους ανησυχούν για την εγκληματικότητα στη χώρα.

Αντίθετα από τους προκατόχους του, που στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων δεν έκαναν προσλήψεις, ο Μπόρις Τζόνσον έρχεται να τα κάνει όλα… αλλιώς. Και για να μπορέσει να πείσει το εκλογικό σώμα κι όσους ανησυχούν για την αύξηση της εγκληματικότητας, φρόντισε μια από τις πρώτες εξαγγελίες του να είναι οι προσλήψεις στην αστυνομία.

Η βρετανική αστυνομία βρέθηκε αντιμέτωπη με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που εφάρμοσαν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις των Συντηρητικών.

Το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών εκτιμά ότι οι προσλήψεις αυτές θα έχουν κόστος 1,1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,23 δισεκ. ευρώ) για το βρετανικό δημόσιο σε ετήσια βάση.

«Καθήκον μου ως πρωθυπουργός είναι να κάνω τους δρόμους μας ασφαλέστερους», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του, μία ημέρα αφού διαδέχτηκε την Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο κόσμος θέλει να δει περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές μας, που θα προστατεύσουν το κοινό και θα μειώσουν το έγκλημα», συνέχισε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Τζόνσον είχε δεσμευτεί να αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την ηγεσία των Τόρις. Ο αυξανόμενος δείκτης των ανθρωποκτονιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι πολλές επιθέσεις με μαχαίρια ήταν πλήγμα για τους Συντηρητικούς, που αυτοπροσδιορίζονται ως το κόμμα του νόμου και της τάξης.

Η πρώην, πια, πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε απορρίψει, τον Μάρτιο, την άποψη πως οι προσλήψεις στην αστυνομία θα ήταν η λύση για τη μάστιγα των επιθέσεων με μαχαίρια.

Αντιθέτως η Κρέσιντα Ντικ, η επικεφαλής της αστυνομίας, θεωρεί πως υπάρχει σύνδεση.

Στην Αγγλία και στην Ουαλία υπηρετούν 122.000 αστυνομικοί, από 143.000 στελέχη όταν αναλάμβανε την εξουσία το Συντηρητικό Κόμμα εν έτει 2010.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις