Κόσμος

Νόμπελ Ειρήνης – Έκπληξη! Το πήρε το κουαρτέτο για τον διάλογο στην Τυνησία!

Όλοι περίμεναν την Ανγκελα Μέρκελ. Όμως, η Σουηδική Ακαδημία είχε διαφορετική άποψη για το Νόμπελ Ειρήνης. Το βραβείο απονεμήθηκε στο κουαρτέτο για τον εθνικό διάλογο στην Τυνησία.

Σύμφωνα με την Σουηδική Ακαδημία, το βραβείο Νόμπελ απονεμήθηκε στο κουαρτέτο για την αποφασιστική συνεισφορά τους στην εγκαθίδρυση μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας στην Τυνησία μετά την Επανάσταση των Γιασεμιών το 2011.

Το Κουαρτέτο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013 όταν ο εκδημοκρατισμός της χώρας ήταν σε κίνδυνο μετά από πολιτικές δολοφονίες και κοινωνικών αναταραχών. Κατόρθωσε και εγκαθίδρυσε μια εναλλακτική ειρηνευτική διαδικασία σε μια στιγμή που η χώρα ήταν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Η περίφημη Αραβική Άνοιξη ξεκίνησε από την Τυνησία το 2010 – 2011. Εξαπλώθηκε γρήγορα σε πολλές χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι η Μελάνια «μισεί» όταν χορεύει το «YMCA»: «Δεν είναι προεδρικό»
«Λέει, "Αγάπη μου, σε παρακαλώ μην χορέψεις", είπα, "μπορεί να μην είναι προεδρικό, αλλά προηγούμαι με 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, οπότε είναι κάτι σημαντικό"» περιγράφει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ναργκίς Μοχαμαντί: Στο νοσοκομείο η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ιρανή ακτιβίστρια, έπειτα από «καρδιακή κρίση»
Η 54χρονη Μοχαμαντί κέρδισε το βραβείο ενώ βρισκόταν στη φυλακή για την εκστρατεία της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και της κατάργησης της θανατικής ποινής στο Ιράν
Ναργκίς Μοχαμαντί