Κόσμος

Νορβηγία – Kορονοϊός: Επιβάλλονται επιπλέον μέτρα για να αποτραπεί ένα νέο κύμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Νορβηγία θα επιβάλει νέους περιορισμούς για να αποτρέψει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ, ανακοινώνοντας μέτρα, όπως την απαγόρευση σε όλη τη χώρα της πώλησης αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ.

Η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα και υπολογίζει τώρα πως ένας άνθρωπος που νοσεί μολύνει 1,3 ανθρώπους κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις αρχές.

«Βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις ενός νέου κύματος μολύνσεων», είπε η Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επικαλούμενη λόγους όπως οι εορτασμοί τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η εμφάνιση μιας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Επομένως, προκειμένου να μην έχουμε μια επιδημία που είναι «ανεξέλεγκτη», οι Νορβηγοί πρέπει να αναστείλουν την κοινωνική ζωή τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, επισήμανε η Σόλμπεργκ.

Ήδη από χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα μαθήματα στα πανεπιστήμια θα σταματήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους φοιτητές να μείνουν στα σπίτια τους και να μην επιστρέψουν στις πανεπιστημιουπόλεις αυτό το διάστημα.

Και την Πέμπτη, το Όσλο επέβαλε υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στη Νορβηγία κατά την άφιξή τους ή εντός 24 ωρών, για να σταματήσουν τη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση του Ισραήλ σε υπόγειες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ - Καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ
Επιτέθηκαν στην οροσειρά Αλί αλ-Ταχέρ όπου η Χεζμπολάχ πιστεύεται ότι είχε κατασκευάσει ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης και αποθήκες όπλων
λιβανος εκρηξη
Επίθεση Τσελίκ στην Ελλάδα: Δεν μπορεί να «περικυκλώσει» την Τουρκία μέσω Ισραήλ – Ναζί ο Νετανιάχου
Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιδεικνύει ιδιαίτερη προθυμία να συνταχθεί με την πολιτική του Ισραήλ, την οποία περιέγραψε ως επιθετική
Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ 8
Ο Ισραηλινός στρατός κατέστρεψε υπόγειες σήραγγες της Χεζμπολάχ στον Λίβανο - Τεράστιες φλόγες στον ουρανό
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του θα παραμείνουν στον Λίβανο για να εμποδίσουν τη Χεζμπολάχ να αποκαταστήσει την παρουσία της και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της
Λίβανος
6