Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νορβηγία: Έρευνα για μυστηριώδες drone που πετά πάνω από μονάδα επεξεργασίας αερίου

Νορβηγία: Έρευνα για μυστηριώδες drone που πετά πάνω από μονάδα επεξεργασίας αερίου
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Έρευνα θα διεξάγει σήμερα (14.10.2022) η αστυνομία της Νορβηγίας σχετικά με πληροφορίες για μυτηριώδες drone που πετούσε πάνω από την μονάδα επεξεργασίας αερίου Κάαρστοε, στα νοτιοδυτικά και πιθανώς παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφαλείας, γράφει η εφημερίδα Stavanger Aftenblad.

Η τοπική αστυνομία της Νορβηγίας δεν ήταν προς το παρόν σε θέση να σχολιάσει την είδηση για την πιθανή, παράνομη πτήση του drone.

Μέλη της νορβηγικής Εθνοφρουράς βρίσκονται στο Κάαρστοε και σε άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις ενεργειακών εξαγωγών από τότε που οι αρχές ενίσχυσαν την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας, μετά τις διαρροές που εντοπίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς αερίου Nord Stream.

Οι προειδοποιήσεις 

Ωστόσο, πριν από τα συμβάντα στους αγωγούς Nord Stream, η Αρχή Προστασίας Πετρελαίου της Νορβηγίας είχε ήδη προειδοποιήσει ότι οι ενεργειακές εταιρείες θα πρέπει να επαγρυπνούν για drone άγνωστης προέλευσης.

Η αστυνομία αντέδρασε χθες, Πέμπτη, σε απειλή που διατυπώθηκε τηλεφωνικώς στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Νίχαμνα, οι οποίες μαζί με αυτές στην Κάαρστοε και κάποιες άλλες νορβηγικές μονάδες συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εγκαταστάσεων εξαγωγής ενέργειας στην Ευρώπη.

Η Νορβηγία είναι τώρα η μεγαλύτερη προμηθεύτρια φυσικού αερίου της Ευρώπης έπειτα από μια σημαντική μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις