Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νορβηγία: Βίντεο από τη σοκαριστική επίθεση στο σούπερ μάρκετ με τόξο – 5 νεκροί, ομολόγησε ο δράστης

Νορβηγία: Βίντεο από τη σοκαριστική επίθεση στο σούπερ μάρκετ με τόξο – 5 νεκροί, ομολόγησε ο δράστης

Ομολόγησε ο 38χρονος που συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο στη Νορβηγία ότι αυτός είναι ο δράστης της σοκαριστικής επίθεσης με τόξο και βέλη σε σούπερ μάρκετ και τη δολοφονία 5 ανθρώπων με μαχαίρι. Μάλιστα, στο φως έρχεται και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος Έσπεν Άντερσεν Μπράθεν είχε συλληφθεί ως ύποπτος στη Νορβηγία τον περασμένο Νοέμβριο για την επίθεση στο σούπερ μάρκετ και τελικά ομολόγησε, πριν καθίσει στο εδώλιο. «Είχα την ιδέα ότι θα μπορούσα να γεννηθώ και πάλι, σε ένα καλύτερο μέρος. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να σκοτώσω, προτού τυφλωθώ», είπε στην απολογία του για τις πράξεις του.

Η επίθεση είχε γίνει σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Κόνγκσμπεργκ της νοτιοδυτικής Νορβηγίας, καταλήγοντας στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία 5 ατόμων και την απόπειρα δολοφονίας κατά άλλων έντεκα. Ο Μπράθεν, ένας προσήλυτος Μουσουλμάνος, θεωρούταν ύποπτος ήδη από το 2015.

Αφότου επιτέθηκε στον κόσμο με το τόξο, ο άνδρας είχε προχωρήσει σε ακόμη μια βάρβαρη πράξη, μαχαιρώνοντας μέχρι θανάτου τα θύματά του. Το μαχαίρι βρισκόταν στη ζώνη του δράστη, που φορούσε την ημέρα της ένοπλης επίθεσης χακί παντελόνι και λευκή μπλούζα. Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης, οι Αρχές είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Το βίντεο από τη σοκαριστική επίθεσή του:

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να το πράξω ξανά, επειδή τώρα γνωρίζω ότι θα τυφλωθώ και πως είναι λάθος να σκοτώσω. Μετάνιωσα για ό,τι έκανα και μακάρι να ήταν ζωντανοί αυτοί που σκότωσα. Μετανιώνω τόσο πολύ για ό,τι έκανα», κατέληξε ο ίδιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις