Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Νοστράδαμος: Οι δυσοίωνες προβλέψεις του για το 2023 – Πόλεμος, κανιβαλισμός και φτώχεια

Νοστράδαμος: Οι δυσοίωνες προβλέψεις του για το 2023 – Πόλεμος, κανιβαλισμός και φτώχεια
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με έναν «μεγάλο πόλεμο» αλλά και με οικονομική καταστροφή το 2023, σύμφωνα με τις προβλέψεις του αστρολόγου του 16ου αιώνα, Νοστράδαμου, ο οποίος «είδε» τι θα γίνει μέσα στη χρονιά που ξεκίνησε.

Όπως αναφέρει σήμερα (1.1.2022) η DailyMail, ο Νοστράδαμος έχει κάνει προβλέψεις ακόμη και για το 2023 στο βιβλίο του «Οι Προφητείες», που εκδόθηκε το 1555 και περιλαμβάνει 942 ποιητικούς στίχους, γνωστούς ως τετράστιχα.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει την 11η Σεπτεμβρίου, την καταστροφή που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και ακόμη και τις εξελίξεις στην τεχνολογία AI.

Βέβαια, ο Νοστράδαμος έχει το προσωνύμιο ως «ο προφήτης της συμφοράς», αφού επηρεάστηκε από τις δικές του εμπειρίες και βιβλικά κείμενα, για να προβλέψει κυρίως καταστροφές και πείνα σε όλο τον πλανήτη. Το ίδιο συμβαίνει και στις προβλέψεις του για τη νέα χρονιά.

Ένας «μεγάλος πόλεμος» από «διαβολικές» δυνάμεις

«Επτά μήνες μεγάλος πόλεμος, άνθρωποι νεκροί από το διαβολικά κακό», αναφέρει ο Νοστράδαμος στο βιβλίο του και προκαλεί τρόμο, καθώς ήδη από το 2022 ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Οι σχέσεις των μεγάλων δυνάμεων του κόσμου, όπως π.χ. η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, βρίσκονται σε «τεντωμένο σχοινί» λόγω των συγκρούσεων στην Ουκρανία και έχουμε ακούσει πολλές φορές για τα πυρηνικά της Μόσχας, ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, κάτι που το Κρεμλίνο διαψεύδει συνεχώς.

Θα μπορούσε ο Πούτιν να κηρύξει πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ ή να υπάρξει σοβαρή αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας λόγω της Ταϊβάν; Μήπως θα… «μας έρθει από αλλού» και υπάρξει οριστική ρήξη των σχέσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν;

Πάντως, η πρόβλεψη του Νοστράδαμου για «πόλεμο 7 μηνών» υπονοεί συγκρούσεις με συμβατικά όπλα, δεδομένου ότι οποιαδήποτε ανταλλαγή πυρηνικών βομβών θα είχε τελειώσει τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες…

«Το φως στον Άρη θα σβήσει»

Εδώ και αν δημιουργούνται περισσότερες απορίες από όσες μπορούν να απαντηθούν από την πρόβλεψη του Νοστράδαμου. Άλλωστε, ο πλανήτης Άρης δεν κατοικείται και η μοναδική πηγή φωτός του είναι ο ήλιος.

Θα μπορούσε αυτό να είναι μια προειδοποίηση για τον Έλον Μασκ, του οποίου η εταιρεία SpaceX σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2026; Δηλαδή, το όνειρό του να εποικίσει τον κόκκινο πλανήτη μπορεί να χαθεί μέσα στο 2023.

Ίσως, όμως, θα μπορούσε να είναι και μια προειδοποίηση για τη NASA και το πρόγραμμα εξερεύνησης του Άρη με το Perseverance, το ρόβερ που βρίσκεται στο έδαφος του πλανήτη και στέλνει στη Γη φωτογραφίες και στοιχεία από όσα συμβαίνουν εκεί.

Οικονομική καταστροφή

Ο πληθωρισμός ανεβαίνει παντού, οι τιμές στα βασικά αγαθά είναι υψηλές και οι πολίτες «δεν βγαίνουν». Αλλά ο Νοστράδαμος επιμένει ότι η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, σε σημείο που οι άνθρωποι θα φτάσουν στον… κανιβαλισμό.

Θα μπορούσε η πρόβλεψη αυτή του Νοστράδαμου να προμηνύει χειρότερες κοινωνικές καταστροφές, την ώρα που συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία; Άλλωστε, ο Πούτιν είχε μπλοκάρει τις αποστολές σιτηρών από την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σταματήσει τις αποστολές και ένα τάνκερ που συνήθως μετέφερε 40.000 τόνους σίτου στην Αιθιοπία στο πλαίσιο ενός προγράμματος βοήθειας του ΟΗΕ.

Ήδη, το ΔΝΤ δημοσίευσε τις προβλέψεις του για το 2023, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «το 2023 θα μοιάζει με μια μεγάλη ύφεση».

Εξέγερση και εμφύλιες αναταραχές

«Γρήγορα θα δείτε μεγάλες αλλαγές να συμβαίνουν, φρικτές εκδικήσεις. Η τρομπέτα τρέμει με μεγάλη διχόνοια. Μια συμφωνία που χάθηκε: σηκώνοντας το πρόσωπο στον ουρανό: το ματωμένο στόμα θα κολυμπήσει με αίμα. το αλειμμένο με γάλα και μέλι πρόσωπο κείτεται στη γη».

Αυτά τα τετράστιχα του Νοστράδαμου προειδοποιούν για πιθανές εμφύλιες αναταραχές και εξεγέρσεις – και έρχονται σε μια εποχή αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, τόσο στις δυτικές δημοκρατίες όσο και στα πιο αυταρχικά κράτη.

Υπάρχει μια αυξανόμενη περιφρόνηση εναντίον των υπερπλούσιων, οι οποίοι συνέχισαν να αυξάνουν τον αστρονομικό τους πλούτο παρά την πανδημία της COVID-19, η οποία έχει αφήσει φτωχότερη τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις